23948sdkhjf

Garvet shippingmand forlader bestyrelsen hos bunkergigant

Der har været massiv udskiftning i holdingselskabet bag Torben Østergaard-Nielsens bunker-imperium

Det er en af de helt garvede shippingpersonligheder, der nu træder ud af bestyrelsen i holdingselskabet bag Torben Østergaard-Nielsens bunker-imperium. 

Den mangeårige rederidirektør Torben Janholt forlader bestyrelsen i USTC, hvor han har været medlem i mere end 15 år. 

Torben Janholt har en lang karriere bag sig i dansk og international shipping. I 14 år frem til 2013 var han således koncernchef i tørlastgiganten J. Lauritzen. Han har senest været topchef for et græsk rederi med hovedkvarter i Athen, Pioneer Marine, og har siden siddet i bestyrelsen for bl.a. produkttankrederiet Torm.  

Hos Middelfart-konglomeratet har ejerfamilien rystet posen ganske eftertragteligt og skiftet ud i bestyrelsen hos USTC, United Shipping & Trading Company - selskabet bag ejerskabet af bunkergiganten Bunker Holding, rederiet Uni-Tankers, SDK Freja mv. 

Poserystelsen giver sig også udslag i, at Peter Korsholm forlader bestyrelsen. 

Til gengæld er der kommet et nyt medlem til USTC-bestyrelsen, nemlig finansmanden Jeppe Christiansen, stifter af investeringsselskabet Maj Invest og bestyrelsesmedlem hos bl.a. Topsøe, Novo Nordisk og Kirkbi.  

Arbejdende bestyrelsesformand

Østergaard-familien sidder dermed nu tungt på magten i USTC, hvor Torben Østergaard-Nielsen fortsat er formand og Klaus Nyborg er næstformand. 

Øvrige medlemmer af den nye generation af Østergaard-familien: Nina Østergaard Borris, Mia Østergaard Rechnitzer. 

Shipping-advokaten Peter Appel fortsætter i USTC-bestyrelsen. 

Hos USTC fungerer Torben Østergaard-Nielsen som arbejdende bestyrelsesformand, mens Nina Østergaard Borris har posten som CEO, mens Mia Østergaard Rechnitzer fungerer som CGO. Østergaard-familien sidder også i bestyrelsen hos alle de selskaber, som USTC har ejerskab i. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109