23948sdkhjf

Nyt fragtflyselskab lander i Billund Lufthavn

Udviklingen på fragtsiden fortsætter i Billund Lufthavn, og den 3. august byder lufthavnen velkommen til det britiske flyselskab Virgin Atlantic Cargo, der er det andet største selskab, der flyver ud af London Heathrow.

Den 3. august lander Virgin Atlantic Cargo for første gang i Billund Lufthavn. 

Det nye flyselskab er det andet største flyselskab i London Heathrow, hvor de flyver passagerer og luftfragt til 30 destinationer i hele verden. På deres rene cargorute mellem Bruxelles og London har der været stor succes, men der er kapacitet til flere ugentlige rotationer, og her er valget faldet på Billund Lufthavn med tre ugentlige afgange.

Det oplyser Billund Lufthavn i en pressemeddelelse. 

– Som et resultat af et godt stykke ruteudviklingsarbejde og flotte præstationer i vores cargocenter bliver Billund Lufthavn endnu en gang valgt til af en luftfragtsoperatør. Virgin Atlantic Cargo er et stort, anerkendt flyselskab, der kommer til at understøtte dansk eksport. Vi glæder os til at byde dem velkommen, siger adm. direktør Jan Hessellund.

Nicolaj Mariegaard er managing director for HWF i Danmark, der er den virksomhed, der repræsenterer Virgin Atlantic Cargo i Danmark. Han udtaler følgende:

– I dag kører vi luftfragt fra både Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn til London Heathrow, hvor det bliver fløjet ud fra. Nu kan vi skære 2-3 dage af ankomsterne på slutdestinationerne med den sædvanlige pålidelige service – nu med ekspres service.

Steve Buckerfield, Head of Cargo Sales fra Virgin Atlantic Cargo ser også frem til at operere i Billund Lufthavn:

– Vi er meget begejstrede for at bringe denne nye dedikerede ’all-cargo’ service, der forbinder vores kunder i Billund og den bredere skandinaviske region med Virgin Atlantics omfattende rutenetværk via London Heathrow. Vi vil gå efter det farmaceutiske marked og bil- og letfordærvelige laster både til USA, Afrika, Israel og det indiske subkontinent.

Virgin Atlantic Cargo i Billund Lufthavn

Virgin Atlantic Cargo kommer til at have treugentlige rotationer (onsdag, fredag og lørdag) mellem Billund Lufthavn og London Heathrow med en Airbus A321F opereret af Titan Airways og repræsenteret af HWF.

Endnu mere luftfragt skal flyves fra Billund Lufthavn

Billund Lufthavn stræber ifølge pressemeddelelsen ikke konsekvent efter vækst på luftfragt. Det er ligeså vigtigt, at kunderne og dansk industri får flere fly til slutdestinationerne, så eksporten hurtigere kan nå frem. Det er netop det, som Virgin Atlantic Cargo understøtter med deres rute til London Heathrow.

Virgin Atlantic Cargo kommer til at dække store dele af verden, men primært det amerikanske flow med flyruter via London Heathrow. Virgin Atlantic Cargo har en kapacitet på 28 tons luftfragt pr. flyafgang, men det bliver ikke udelukkende vækst. De kommer til at løfte en del af den luftfragt op i flyene, som i dag bliver fragtet fra Billund Lufthavn på lastbiler til de europæiske hubs. At få mere luftfragt op i flyene passer perfekt ind i lufthavnens strategi.

– Den danske eksportindustri får med Virgin Atlantic Cargo mere direkte forbindelser til bl.a. USA med deres luftfragt, og det skaber værdi for dansk industri. Det er vores ambitioner at flytte mere og mere luftfragt fra lastbilerne op i flyene, og det kommer Virgin Atlantic Cargo til at understøtte, understreger Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094