23948sdkhjf

Havneudvidelse kræver støjvæg på 20 meter

Den kommende udvidelse af Vesthavnen i Fredericia vil kræve en støjvæg, der er dobbelt så høj som oprindeligt planlagt

Hvis naboerne skal beskyttes mod larmen fra den kommende udvidelse af Vesthavnen i Fredericia, vil det kræve en støjmur på 20 meter eller næsten dobbelt så højt, som de oprindelige planer var for støjmuren. Det skriver Fredericia Dagblad.

- Det tegner til, at det ikke er nok med den støjvæg, der først var planlagt. Den skal være lige så høj som de eksisterende bygninger i området, og det kan blive svært med en fritstående væg. Alternativt skal der opføres en bygning, som kan fungere som støjbarriere, og det, tænker jeg, er det, vi politisk vil foretrække, siger formand for teknisk udvalg Christian Bro (S) til avisen.

Tyve meter i højden svarer til otte containere oven på hinanden.

Havneselskabets direktør Rune Rasmussen, afviser dog, at det nyt, at støjmuren visse steder skal ramme 20 meter.

- Visualiseringerne, vi havde med til borgermødet i maj, viste, at støjmuren bliver af varierende højde mellem syv til 20 meter, oplyser han til avisen.

Miljøchef Inger Pabst i Fredericia Kommune oplyser til avisen, at de oprindelige udkast til miljøredegørelsen var støjmuren beregnet til 10-11 meter, men at der siden er kommet nye beregninger til, der anbefaler de 20 meter.

Den endelige miljøkonsekvensrapport for projektet er endnu ikke udarbejdet og er i første omgang udskudt på ubestemt tid.

- Vi har ikke travlt. Vi skal være sikker på, at vi har det helt rigtige grundlag at orientere borgerne om, siger Christian Bro.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109