23948sdkhjf

Kæmpebøde til chauffør og vognmand for snyd med førerkort

Retten i Kolding har i går, mandag 27. juni 2022, afsagt dom over en 61-årig chauffør fra Vestjylland og den vognmandsvirksomhed, han arbejdede for.

Chaufføren blev idømt 30 dages fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 131.500 kr. og 1 års ubetinget frakendelse af førerretten.

Vognmandsvirksomheden blev idømt en bøde på 385.000 kr.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte den 23. juni 2020, da den nu 61-årige chauffør blev standset af en patrulje fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi ved Rasteplads Hylkedal ved Kolding. Under kontrollen fik medarbejderne fra Tungvognscenter Syd mistanke om, at chaufføren havde kørt på sin hustrus førerkort tidligere på morgenen.

Efter en længere efterforskning blev der i april 2021 rejst tiltale ved et anklageskrift med 65 forhold. Forholdene vedrørte ikke kun kørsel på hustruens -, men også vognmandens førerkort, og overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne. Chaufføren og vognmanden har ikke ønsket at udtale sig til politiet.

Både chaufføren og vognmandsvirksomheden erkendte sig skyldige i retten.

Fakta: Tungvognscenter Syd

  • Tungvognscenter Syd har base i Sydøstjyllands Politi og dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.
  • Tungvogncenter Syd varetager den operative kontrol af tunge køretøjer.
  •  Tungvognscentrets arbejdsområde er primært varetagelse af den operative vejsidekontrol, der omhandler kontrol af lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejnettet. 
  • Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

Kilde: Sydøstjyllands Politi

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078