23948sdkhjf

Bugnende varelagre plager amerikanske butikskæder

Rod i forsyningskæderne får en af verdens største butikskæder til at ligge inde med varer, som forbrugerne ikke efterspørger længere

Den amerikanske lavpriskæde Target foretager en hurtig nulstilling af sin forsyningskæde efter at have konkluderet, at dens varelagre er overfyldte og ude af trit med forbrugernes købstendenser.

Target har allerede annulleret en lang række ordrer og forbereder sig på et kæmpe udsalg for at få ryddet ud i deres varelager, rapporterer det amerikanske finansmedie, Wall Street Journal.

”Det er et tydeligt tegn på det voksende misforhold, der er mellem udbud og efterspørgsel i amerikanske butikker netop nu”, skriver avisen.

Targets lagerbeholdning er steget med 43 procent i første kvartal 2022, da efterspørgslen efter nogle varegrupper er faldet hurtigere end forventet.

Forsyningsproblemerne i foråret har betydet, at en lang række varer er forsinkede og ikke har været tilgængelige i deres ”ideelle salgsvindue.”

Selv til stede i havnene

Selv skriver Target i en pressemeddelelse, at man vil øge tilstedeværelsen i de amerikanske havne for at tilføje fleksibilitet og hastighed i de dele af forsyningskæden, der er mest påvirket af ekstern volatilitet.

Der er også sat ekstra fokus på at imødegå virkningen af de stigende transport- og brændstofomkostninger.

Target har også henvendt sig til sine leverandører for at få forkortet afstande og gennemløbstider i forsyningskæden.

Faldende overskud

Ifølge Wall Street Journal advarer Target om, at dets overskud vil falde, dels som følge af de nye tiltage, dels på grund af højere lageromkostninger og udgifter i forbindelse med tilpasningen af varesortimentet senere på året.

Andre store amerikanske butikskæder som Macy's og Gap har lignende problemer med bugnende varelagre, skriver Wall Street Journal.

FAKTA OM: Target

  • Target Corporation er en amerikansk detailhandelsvirksomhed med hovedsæde i Minneapolis i Minnesota.
  • Virksomheden driver mere end 2.000 lavprisvarehuse og er den næststørste discountkæde i USA efter Walmart.
  • Target har både noon food og et begrænset udvalg af fødevarer.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.191