23948sdkhjf

Direktør om krænkelser til søs: Brug for kulegravning af hele søfarten

Det er ikke nok, at det kun er Mærsk, der selv behandler egne krænkelsessager. Problemet er udbredt og kræver en samlet kulegravning, mener direktør i Lederne Søfart, Helle Andsbjerg

Rederiet Mærsk har sat en omfattende undersøgelse i gang inden for egne rækker, om kvindeligt personale er blevet udsat for seksuelle krænkelser, men det er langt fra nok, at det kun er Mærsk, der ser på problemet med seksuelle krænkelser til søs, for problemet er generelt og finder sted i hele branchen.

Det mener direktør i Lederne Søfart, Helle Andsbjerg, der i Politiken opfordrer branchen til at foretage en kulegravning af problemet.

- Vi har brug for at få det her område kulegravet, så vi får en mere præcis vurdering af problemets omfang og af de bedste løsninger, vi kan finde i fællesskab. Der er brug for en bredt funderet kulturændring, så det skal man jo ikke sidde og putte med ude i de enkelte rederier, siger hun til avisen.

Helle Andsbjerg har selv som kaptajn skullet håndtere sager om voldtægt ombord, og hun efterlyser, at der kommer en bredere udveksling af viden om, hvordan krænkelsessager bedst håndteres.

- Vi så gerne, at Mærsk i højere grad delte deres oplysninger, så vi kunne arbejde sammen om det her problem, finde ud af, hvor stort det i virkeligheden er – og finde løsninger, der kan sikre os mod gentagelser, ikke bare i Mærsk, men i hele branchen, siger hun til avisen.

I Danske Rederier er de opmærksomme på problemet:

»Det er et langt, sejt træk at ændre kulturen, men vi tager opgaven enormt seriøst og går til den med stor dedikation. Vi skal have ændret kulturen og hellere i dag end i morgen, og derfor er jeg også glad for at se, Mærsk tager en række gode initiativer for at komme problemet til livs, siger direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse hos Danske Rederier Anne W. Trolle til avisen.

Læs mere om Søfarts dækning af krænkelser i søfarten:

Lektor efter nyt overgreb: Søfarten lukker øjnene for krænkelser

Ny forskning: De er særligt sårbare over for mobning og chikane til søs

Sådan vil Søværnet sætte en stopper for krænkende adfærd

Fagboss: Rederier går rundt om den varme grød i kvindejagt

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078