23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Usikkerheden om SAS er meget alvorlig for dansk erhvervsliv

Den svenske regering meldte i går ud, at man ikke vil længere vil yde finansiel støtte til SAS

Efter den svenske regerings melding om stop for finansiel støtte til SAS retter Dansk Erhverv nu en alvorlig appel om hurtig politisk afklaring: SAS er en helt afgørende aktør for aktiviteten i dansk erhvervsliv, og flyselskabets aktiviteter i og ikke mindst i samarbejde med CPH Lufthavn udgør et fuldstændig vitalt knudepunkt for danske og skandinaviske virksomheder. Der må og skal skabes ro og sikkerhed om selskabets overlevelse og finansielle fremtid, siger adm. direktør Brian Mikkelsen.

Den svenske regering meldte i går ud, at man fra svensk side ikke vil længere vil yde finansiel støtte til luftfartsselskabet SAS. Det ser man med stor alvor og bekymring på hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

- Vi har brug for en stærk luftfartssektor i Danmark - og det er vigtigt for erhvervslivet med et stærkt SAS, som kan styrke Danmarks internationale tilgængelighed, siger adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

- Det er fuldstændig afgørende for danske virksomheder, at de har nem og effektiv adgang til udlandet og de globale markeder. Derfor er det også en meget alvorlig og bekymrende situation, når der nu skabes usikkerhed om selskabets finansielle fremtid.

Appel til Christiansborg

Luftfarten bidrager samlet set – alene i Danmark – med 83.000 jobs og 52 mia. kroner årligt til Danmarks BNP. Dansk Erhverv retter derfor nu en alvorlig appel til Christiansborg om at skabe ro og sikkerhed om SAS.

- For Dansk Erhverv er det vigtigt, at man fra dansk side nu træder i karakter og tilvejebringer den fornødne ro og sikkerhed om SAS’ fremtid.

- Vi savner hurtig politisk afklaring af de nødvendige løsninger for at sikre SAS’ overlevelse.

- Lige nu hersker der al for stor usikkerhed, og det kan få uoprettelige konsekvenser for erhvervslivet, hvis SAS og det knudepunkt, som selskabet udgør sammen med Københavns Lufthavn, forsvinder eller reduceres betragteligt.

- Vi vil ikke sætte beløb på den fremtidige finansiering, men vi ønsker vished om opbakningen til at fremtidssikre denne helt vitale infrastruktur for erhvervslivet, siger Brian Mikkelsen.

København - afgørende knudepunkt

Dansk erhvervsliv er fuldstændig afhængig af de mange og gode forbindelser SAS leverer, understøttet af den lufthavnsdrift, der er en af verdens mest effektive, som selskabet og kunderne får i Københavns Lufthavn.

- Vi står lige nu i en meget usikker situation, og det påvirker både SAS, de implicerede lufthavne, leverandører og alle kunderne. Dansk og skandinavisk erhvervsliv kan simpelthen ikke tåle at miste den hub, som SAS og Københavns Lufthavn udgør. Derfor bliver vi nødt til at se noget handling hurtigst muligt. Det er den alvorlige appel, jeg gerne vil komme med i dag,” siger Brian Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.25