23948sdkhjf

Analytiker: Genåbning af Shanghai kan give nye problemer

Den kinesiske storby Shanghai er på vej ud af en månedlang lockdown, og det vil sætte gang i fragten mod Europa og USA, hvilket meget vel kan føre til nye problemer

Shanghai havn på fulde omdrejninger kan give problemer i havne i Europa og USA. Det vurderer analytiker og partner i konsulenthuset Vespucci Maritime Lars Jensen.

- Usikkerheden er tæt på total. Det er ekstremt uklart, hvilken retning det kommer til at gå i. Vi får svaret de næste par uger, men lige nu er det meget svært at forudse, siger han til Finans.

Ifølge Lars Jensens kan genåbningen føre til nye flaskehalsproblemer i havnene, men han understreger, at meget afhænger af forbrugsmønstrene i Europa og USA. 

Alt i alt ser konsulenthuset tre forskellige scenarier udspille sig, når Shanghais produktionsvirksomheder er tilbage på fuldt blus; enten vælter lasten ud i en stor klump, eller også sker der ingenting, fordi inflation og global usikkerhed har lagt en dæmper på forbruget. Tredje mulige scenarie er, at et nyt smitteudbrud bevirker, at havnen atter må lukke ned. 

Redaktionen/tib

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078