23948sdkhjf

NTG bliver logistikpartner ved kæmpe sportsevent

Skal transportere 4.200 deltagere og deres cykler. Det svarer til mere end 50 fulde lastbiler og mere end 70 busture

Når 16.000 cyklister den 11. juni 2022 slipper bremsen og triller ud på én af distancerne fra tre sjællandske byer i ”Tour de Storebælt”, skal NTG sætte de logistiske rammer for, at feltet kommer godt i mål.

Arrangementet giver danske og internationale motionscyklister en forsmag på den historiske begivenhed, som få uger senere finder sted, når Danmark lægger asfalt til de første tre etaper af Tour de France – Grand Départ Copenhagen Denmark 2022.

- Tour de Storebælt er fra et logistikmæssigt synspunkt et af de mest intensive sportsarrangementer afholdt på dansk jord nogensinde, udtaler Søren Holck Pape, CEO Air & Ocean hos NTG.

- Vi er selvfølgelig meget glade for at supportere som transport- og logistikpartner ved denne særlige begivenhed. Vi skal være med til at give mange mennesker en god og sjov oplevelse, og som markerer en milepæl i dansk cykelhistorie.

Opgaven i detaljer

 • Opgaven som transport- og logistikpartner indebærer blandt andet, at NTG skal stå for:
 • design og drift af alle logistikcentre i både de tre startbyer og målområdet
 • pakning, læsning og losning af alle lastbiler før, under og efter arrangementet.
 • Lageropbevaring
 • Transport af alt 4.200 deltagere og deres cykler, hvilket svarer til mere end 50 fulde lastbiler og mere end 70 busture på selve løbsdagen.

Til at løse den omfattende transport- og logistikopgave vil NTG ud over egne medarbejdere trække på eksterne kræfter i form af et stort antal frivillige til transportcentrene samt vikarer, bus- og lastbilchauffører.

Erfaring fra sportsevents

NTG har allerede betydelig erfaring fra større sportsevents.

Inden for det seneste år har NTG som logistikkoordinator for Dansk Idrætsforbund bistået de danske atleter ved både OL og de Paralympiske Lege i Tokyo samt ved Vinter-OL i Beijing.

Tour de Storebælt tilfører yderligere erfaring med både gods- og persontransport samt logistik.

- Med ansvar for hele logistikken samt transport af personer, bagage og udstyr på selve løbsdagen, er det en omfattende og kompleks opgave, som også stiller store krav til projektstyringen, siger Thomas Holm, der er Product Development Manager og ansvarlig for arrangementet hos NTG.

- Vores erfaring inden for sportsevents er med til at minimerer risikoen for fejl, men på et projekt som dette eksisterer der ikke en manual. Ingen har prøvet noget lignende tidligere, så vi har brugt lang tid på at forberede os på alle tænkelige scenarier, der måtte opstå på dagen.

- Jo nærmere vi kommer løbsdagen, jo mere ser vi frem til at bidrage til denne unikke oplevelse, siger Thomas Holm.

Tour de Storebælt er Danmarks hidtil største cykeloplevelse målt på deltagerantal og antal kørte kilometer. Løbet finder sted lørdag den 11. juni 2022 under sloganet ”Et motionscykelløb for alle” og giver de mere end 16.000 deltagere mulighed for at cykle hele, eller dele af, den samme rute fra Roskilde til Nyborg, som rytterne i verdens største cykelløb skal tilbagelægge på 2. etape.

Øvrige opgaver

 • Transport af ca. 4.200 deltagere og deres cykler, svarende til +50 fulde lastbiler og +70 busture på løbsdagen alene.
 • Opsamling efter løbet af de cyklister og cykler, som ikke er i stand til at gennemføre ruten.
 • Fragt af deltagerbagage fra startbyer til målområde.
 • Design og drift af transportcentre i Nyborg, Roskilde, Kalundborg og Korsør.
 • Pakning samt læsning og losning af alle lastbiler.
 • Ansvar for ca. 100 frivillige til transportcentrene på løbsdagen og 120 vikarer, bus- og lastbilchauffører samt egne medarbejdere.
 • Drift af hotline på løbsdagen.
 • Lagerfaciliteter forud for og under eventet samt efterfølgende håndtering af uafhentet udstyr.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.234