23948sdkhjf

Næste generation rykker op i topledelsen af USTC

Det familieejede United Shipping and Trading Company (USTC) skifter ud i toppen og grundlægger Torben Østergaard-Nielsen bliver arbejdende bestyrelsesformand

Næste generation i United Shipping and Trading Company (USTC) melder sig nu ind i topledelsen af firmaet, efter grundlægger Torben Østergaard-Nielsen har valgt at træde af som CEO og fremover bliver arbejdende bestyrelsesformand.

Læs også: Generationsskiftet er på plads i USTC

Ny CEO bliver datteren Nina Østergaard Borris, der hidtil har været COO for United Shipping and Trading Company.

Hendes søster Mia Østergaard Rechnitzer, der hidtil har været Head of Corporate Governance, indtager rollen som Chief Governance Officer og træder hermed ind i USTC’s topledelse.

- Nina og Mia vil sammen fortsætte med at udvikle organisationen og sikre, at familiens værdier fortsat gennemsyrer hele koncernen. Som grundlægger og medejer, og i min nye rolle som bestyrelsesformand for USTC, vil jeg stadig være tæt på virksomheden og forbliver meget aktiv i ejerrelaterede beslutninger om USTC. Det fortsætter jeg med i tæt samarbejde med både Nina og Mia og bestyrelserne i alle USTC’s selskaber, siger Torben Østergaard-Nielsen i forbindelse med præsentationen af generationsrokaden.

Han understreger, at han ingen planer har om at trække sig tilbage - tværtimod.

- Jeg kommer i stedet til at bruge mere tid på at undersøge og forfølge nye forretningsmuligheder og samtidig sætte den strategiske retning for USTC, påpeger han.

Stået bag store opkøb

Siden starten af 2020 har Nina Østergaard Borris varetaget stillingen som COO for USTC, hvor hun har fokuseret på at bringe USTC’s selskaber tættere sammen. Hun har blandt andet stået bag flere opkøb og haft vækst både i antal ansatte og i de økonomiske resultater de seneste år.

- Det er med stor stolthed, men også stor ydmyghed, jeg overtager efter min far. Jeg er meget opmærksom på, at jeg har en vigtig arv at løfte, og at et stort ansvar følger med. Samtidig er jeg taknemmelig for den mulighed og den tillid, jeg har fået. Min vision for virksomheden er klar og tydelig, og jeg er beæret over at have fuld støtte fra min far, min søster og fra bestyrelsen. Jeg ser særligt frem til at fortsætte med at vækste og styrke koncernen og på at arbejde tæt sammen med min søster om at sætte ESG (miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold, red) endnu mere på dagsordenen for USTC, siger Nina Østergaard Borris.

USTC’s topledelse består fremadrettet af Nina Østergaard Borris som Group CEO, Mia Østergaard Rechnitzer som Group CGO og Jakob Schultz Nielsen som Group CFO. Alle tre medlemmer rapporterer direkte til arbejdende bestyrelsesformand Torben Østergaard-Nielsen.

Den hidtidige formand for bestyrelsen, Klaus Nyborg, bliver næstformand i USTC og træder desuden ind som bestyrelsesformand for USTC’s største selskab, Bunker Holding, såvel som USTC’s tankskibsvirksomhed Uni-Tankers.

Torben Janholt har valgt at træde ud af bestyrelsen for USTC.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.235