23948sdkhjf

Nyt maritimt netværk ser dagens lys knapt tre måneder efter Marlog-konkurs

Syddansk Maritime Netværk er navnet på det nye netværk. Netværkets mål er at styrke samarbejdet lokalt mellem virksomheder, kommuner, uddannelsesinstitutioner mv., så Syddanmark kan stå som et stærkt internationalt epicenter for udvikling af fremtidens maritime industri.

Vi håber med oprettelsen af Syddansk Maritime Netværk, at vi kan skabe rum for sparring og udvikling på tværs af de mange forskellige maritime virksomheder Jesper Bernhardt, direktør på SIMAC

SIMAC i Svendborg står bag initiativet, og der er inviteret til kickoff den 30. maj på SIMAC. Dagen vil byde på et spændende program med præsentation af netværket, oplæg ved Erling Bondesen (MF) og Bjørn Brandenborg (MF) med efterfølgende debat. Derudover til Lars Ahrendtsen, Senior Projektleder ved Erhvervshus Fyn, give en introduktion til fyrtårnsprojektet Next Gen Robotics.

Dagen sluttes af med en rundvisning på det nye SIMAC på Svendborg Havn, fremgår det af en pressemeddelelse fra det nye sydfynske netværk.

- Vi håber med oprettelsen af Syddansk Maritime Netværk, at vi kan skabe rum for sparring og udvikling på tværs af de mange forskellige maritime virksomheder. Vi kan se, at der er stor interesse, og vi har mere end 100 tilmeldte i netværket allerede, så der er stor opbakning til det. Vi har desuden valgt, at det skal være gratis at være med – på den måde sikrer vi, at alle har mulighed for at deltage, udtaler Jesper Bernhardt, direktør på SIMAC.

Stor interesse

Der er allerede virksomheder, der har budt ind med arrangementer resten af året, hvilket vidner om, at der er stor lyst til at bakke op om et koncept som dette, hvor netværket og arrangementerne er båret af, at man hver især bidrager, hvis man kan.

- Vi ser meget positivt på oprettelsen af det nye netværk og glæder os meget til at deltage. Fyn og Region Syddanmark står i forvejen stærkt på det maritime område, men et netværk som dette kan afføde nye samarbejder og åbne nye døre, så vi sammen kan stå endnu stærkere. Vi glæder os meget til at deltage i kickoff og har allerede selv budt ind med et virksomhedsbesøg hos os i august, siger Lasse Skriver Møller, direktør og partner, Dana Dynamics.

Danmarks nationale maritime industrinetværk Marlog gik konkurs 1. april i år. Netværket blev oprindeligt etableret på en række regionale maritime branchenetværk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11