23948sdkhjf

Fem folketingsmedlemmer vil forbedre forholdene for transportbranchen

I dag onsdag behandles et beslutningsforslag i Folketinget, der vel næppe har set sin mage i nyere tid.

Der skal nedsættes en arbejdsgruppe mellem branchen og myndighederne. Arbejdsgruppen skal komme med ideer til forbedringer af forholdene for danske lastbilchauffører og vognmænd.

Det er indholdet af et beslutningsforslag, som skal behandles i Folketinget i dag onsdag. Forslaget kommer fra fem folketingsmedlemmer, der alle er løsgængere. Der er tale om tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og Bent Bøgsted.

Arbejdsgruppen skal, hvis den bliver besluttet og nedsat, se på udfordringer med de rammevilkår, som regulerer lastbiltrafikken i Danmark, og gruppen skal bestå af repræsentanter for brancheforeninger, chauffører og relevante myndigheder.

De fem initiativtagere fremsatte forslaget til folketingsbeslutning den 1. marts i år, men det bliver først behandlet nu.

Flere emner i spil

De fem initiativtagere angiver de en række emner, som arbejdsgruppen skal beskæftige sig med. Det er emner som:

* mangel på parkeringspladser,

* bedre toilet- og badeforhold,

* sagsbehandlingstider i Færdselsstyrelsen,

* adgang til alternative drivmidler –

* og det gælder ikke mindst en opfølgning på kontrollen af arbejdstidsreglerne og højden af bødesatserne.

DTL tror på stor opbakning

Transportbranchens organisationer har stor ros til overs for løsgængernes initiativ.

- Alle de foreslåede emner er gode, og de er på ingen måder nye for politikerne på Christiansborg. Problemet er bare, at det er emner, som af den ene eller den anden grund falder ned mellem to stole trods mange gode intentioner, udtaler DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

- Jeg håber, at forslaget får en bred opbakning - især blandt de borgerlige partier, der har været flinke til at italesætte transportbranchens mange udfordringer.

Erik Østergaard mener dog, at der bør ske en prioritering af de mange emner. Han ser gerne, at sagen om inddrivelse af p-afgifter på udenlandske lastbiler også kommer med i beslutningsforslaget. Det samme med sager som den grønne omstilling i transportbranchen og arbejde med større vægte og dimensioner på lastbilerne.

Beslutningsforslaget behandles onsdag den 18. maj fra kl. 10.00 i Folketingssalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109