23948sdkhjf

Forening vil kæmpe mod byudvikling i erhvervshavnene

Formandsskiftet i Danske Shipping- og Havnevirksomheder ændrer ikke ved foreningens største mærkesag

- Vi frygter en samfundsmæssig katastrofe, hvis landets kommuner frit kan nedlægge havne eller lade byerne krybe for tæt på havnene.

Sådan sagde Klaus G. Andersen, da brancheforeningen Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV) holdt generalforsamling onsdag den 4. maj.

- Den omsiggribende byudvikling af landets erhvervshavne er vores største mærkesag. Kommunerne presser havnevirksomhederne ud til skade for forsyningssikkerheden, konkurrencedygtigheden og arbejdspladserne.

- Vi mener, at staten bør mere frem på banen over for kommunerne.

- Der bør udpeges nationale interesser i havne, og staten bør have bedre muligheder for at gribe ind over for kommuner, der helt vil nedlægge eller sælge deres havnearealer. Det er en afgørende politisk prioritet for os.

Denne mærkesag bliver ikke ændret, fordi foreningen nu får en ny formand. På generalforsamlingen trådte Klaus G. Andersen tilbage som formand og blev afløst af Lars Jespersen, der til daglig er adm. direktør i SDK Shipping - og han lægger an til at fortsætte linjen.

- Vores politik ligger fast, og det bliver den ved med, sagde Lars Jespersen.

- Vores arbejde kommer til at fortsætte på samme måde som hidtil. Vi vil være med til at sikre rammerne om vores erhverv og at skabe størst mulig værdi for medlemmerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093