23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Dobbelttrailere på flere strækninger, tak!

Dansk Erhverv Transport er meget glade for ministerens initiativ med dobbelttrailere og ser det gerne udvidet snarest

Dobbelttrailere skal udbredes til flere strækninger. Sådan ser Dansk Erhverv Transport på den forsøgsordning, som Transportministeriet har iværksat. 

- Vi er meget glade for, at transportministeren har besluttet at igangsætte en forsøgsordning med dobbelttrailere, siger direktør Jesper Kronborg.

- Det har vi presset på for i lang tid sammen med resten af branchen i klimapartnerskabet for landtransport. Det er et ”win-win”-forslag, som vil effektivisere transporterne og komme klimaet til gode.

Jesper Kronborg roser især Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, for det store politiske arbejde, han har udført for at muliggøre forsøget.

Kun første skridt

- Forsøget bør være et første skrid hen mod løbende at udvide ordningen til andre strækninger i landet, siger Jesper Kronborg. Det gjorde man, da man startede forsøget med modulvogntogsnettet. Det er allerede besluttet, at forsøget skal forlænges, så det går hen over Øresundsforbindelsen til Sverige. Svenskerne er nemlig også i gang med at forsøg med dobbelttrailere.

Der ligger en færdig analyse fra myndighederne om tilpasning og optimering af hele regelsættet om lastbilers vægt- og dimensioner, og Dansk Erhverv havde gerne set, at der også var truffet politisk beslutning om at se på flere af forslagene herfra, blandt andet kørsel med 40 ton på 5-akslede lastbiler.

- Senere på året kommer Europa Kommissionen med et nyt europæiske regelsæt for vægt- og dimensioner. Jeg håber, at den danske regering arbejder for at påvirke den europæiske lovgivning, så den også giver mulighed for mere effektive transporter i hele EU, siger Jesper Kronborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078