23948sdkhjf

Kalundborg bliver kæmpe p-plads for containere

Krigen i Ukraine og ikke mindst sanktionerne mod Rusland påvirker containertrafikken, så nu omdannes Kalundborg Havn til kæmpe p-plads for containere.

Der er travlhed på havnen i Kalundborg, hvor det Mærskejdede APM Terminals har firedoblet det areal, som virksomheden lejer på havnen, til containeropbevaring. Det skriver TV2 Øst.

Det er ikke mindst krigen i Ukraine og sanktionerne mod Rusland, der har affødt behov for at komme af med containerne.

- Vi har sagt ja til, at der er mulighed for at opbevare et stort antal containere, som på en eller anden måde er ramt af Ukraine-konflikten. Enten fordi de er på vej til Rusland eller er på vej derfra, så vi midlertidigt skal opbevare dem, fortæller Bent Rasmussen, der er direktør i Kalundborg Havn til tv-stationen.

Kører kraner i døgndrift

Havnen har blandt andet fået anløb af det 200 meter lange ‘Vayenga Mærsk’, der har givet travlhed i havnen og flere skibe er allerede på vej oplyser Bent Rasmussen.

- Vi har måttet sætte alle sejl til. Vi har tre kraner kørende i døgndrift og det er flere kranførere, end vi har mulighed for at stille. Derfor må man låne, og vi har været heldige at låne kranførere fra Skagen og Sverige til den her kæmpe-operation, forklarer han til tv-stationen.

APM Terminals har udvidet det areal, som selskabet lejer af Kalundborg Havn, fra 50.000 til 200.000 kvadratmeter. Dertil kommer, at selskabet også har 25.000 kvadratmeter til containere på kajen.

Vi forventer at kunne tage op mod 10.000 containere fra Mærsk alene, oplyser havnedirektør Bent Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078