23948sdkhjf

Ventetid på kørekort: Kun hver anden sag er afsluttet inden fire måneder

Ventetiden på at få godkendt helbredsattester til kørekort hos Færdselsstyrelsen er lang, og kun halvdelen af sagerne er afsluttet inden for fire måneder.

Kun halvdelen af alle sager, om helbredsattester til gennemgang hos Færdselsstyrelsen, var i marts 2022 afsluttet inden for fire måner, oplyser Færdselsstyrelsen i en mail til Fagbladet 3F.

De lange ventetider møder kritik, blandt andet fra DI Transport og 3F.

- Det er jo et vanvittigt spild af ressourcer. Det er noget, vi diskuterer løbende, og styrelsen lover bod og bedring. Men der sker ikke rigtig noget. I mellemtiden spilder vi en fantastisk masse ressourcer, det er absolut ikke tilfredsstillende, siger Kim Poder, forhandlingssekretær i 3F Transport og formand for Transporterhvervets Uddannelser (TUR) i en tidligere artikel i Fagbladet 3F.

Hos Færdselsstyrelsen arbejder de på at få forkortet ventetiderne:

- De forlængede sagsbehandlingstider, er uhensigtsmæssige både for de berørte borgere og samfundet. I forbindelse med overdragelsen af området, har det være forventeligt, at der ville komme ændringer i driften, hvilket i perioder vil kunne give forlængede sagsbehandlingstider. Vi arbejder intensivt på at få skabt serviceforbedringer på området, oplyser Færdselsstyrelsen i et skriftligt svar til Fagbladet 3F.

Transportbranchen mangler arbejdskraft, men grundet ventetiderne, må flere kommende chauffører vente i månedsvis på, at få godkendt deres helbredsattest til erhvervskørekort, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet.

- Nogle virksomheder har endda selv investeret i et uddannelsesforløb med garanti for job bagefter. Hvis eleverne skal vente på kørekort, risikerer man jo, at de springer fra. Det er helt urimeligt, både over for arbejdsgivere og de kommende chauffører, når der er efterspørgsel efter arbejdskraft i branchen, sagde Rune Noack, transportpolitisk chef i DI Transport for et par dage siden til Fagbladet 3F.

Siden årsskiftet har Færdselsstyrelsen arbejdet på en række tiltag, der skal gøre sagsbehandlingstiden kortere. Færdselsstyrelsen forsøger at øge informationen til de borgere, som har en sag under behandling, samt at øge den samlede sagsbehandlingskapacitet.

- Overordnet set, har vores tiltag indtil videre haft en positiv effekt på sagsbehandlingstiderne, idet det har givet flere sagsbehandlingstimer, hvilket gør, at der sker en behandling af flere sager. Det er vores klare forventning, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid vil fortsætte med at falde, i takt med at flere tiltag implementeres, oplyser Færdselsstyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093