23948sdkhjf

Logistikken var mere udfordrende end først antaget

En DSV-lastbil er kørt mod Ukraine med donationer af medicin og medicinsk udstyr

Det har længe været et ønske for DI og den danske medico-industri at kunne fylde en lastbil med donationer fra medlemsvirksomheder for at gøre en forskel for krigsofrene i Ukraine.

Det er nu lykkedes. I fredags kørte en DSV-lastbil afsted mod Ukraine fyldt med medicin og medicinsk udstyr fra Medicoindustrien herhjemme.

- Vores rolle har været at facilitere transport direkte til krigsofrene i Ukraine, siger Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science – og han indrømmer, at det har været langt mere udfordrende, end først forventet.

En hel del formalia
- Medicoindustrien har løbende haft kontakt til de ukrainske sundhedsmyndigheder gennem den ukrainske ambassade i Danmark. I den proces har der været en del formalia og mange dokumenter, der skulle frem og tilbage mellem virksomheder, ambassaden, de ukrainske sundhedsmyndigheder, transportøren og den nødhjælpsorganisation, som sørger for at få udstyret fordelt til hospitalerne i Ukraine.

- Det er ikke nemt at arrangere en transport, når den har skulle arrangeres mellem flere parter, og derudover er det ikke nemt at transportere medicin og medicinsk udstyr, da udstyret kræver, at man har specialviden til at installere og betjene det.

- At donere medicinsk udstyr er altså lidt noget andet end at sende tøj og fødevarer. Så meget desto mere er vi glade for, at det lykkedes, og at vi kunne assistere virksomhederne i denne særlige situation, siger Lene Laursen, direktør Medicoindustrien.

Opfordrer til donatiooner
Selvom der her været udfordringer med planlægge transporten af donationerne, er de nu kommet afsted til krigsofrene i Ukraine. Dor DI har det været en selvfølge at bidrage til at få det til at lykkes.

- Vi har mange medlemsvirksomheder, som kan og vil bidrage. Derfor er det en selvfølge for os at opfordre dem til at bidrage.

- Vi ved dog, at det for den enkelte aktør kan være svært at overkomme de logistiske udfordringer, der kan være forbundet med leveringen af disse donationer. Derfor tilbød vi vores hjælp, siger Peder Søgaard-Pedersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125