23948sdkhjf

EU-Kommissionen slår søm i nyt forbud mod russiske skibe i havne

Danske Rederier og ni andre europæiske rederiforeninger bakker fuldt op om sanktionen mod russiske skibe.

EU har i dag fredag godkendt femte pakke af sanktioner mod Rusland, meddeler EU-Kommissionen ifølge Ritzaus Bureau, og det betyder, at russiske skibe nu ikke længere må bruge EU-havne.

Det får vidtrækkende konsekvenser for flere danske erhvervshavne, herunder Frederiksværk Havn, der modtager russiske skibe flere gange om ugen med stål til byens store arbejdsplads, stålvalseværket Dansteel, der er russisk ejet. 

Om havne og skibe specifikt hedder det i meddelelsen fra EU-Kommissionen:

"An entry ban on Russian-flagged vessels to EU ports. Exemptions apply for medical, food, energy, and humanitarian purposes, amongst others."

Det må læses, som at skibe, som fører russisk flag, forbydes at anløbe havne i EU, dog undtaget skibe, der sejler med medicin, mand og samt har velgørende formål.

Desuden nævnes 'energi' som undtagelse, og det er uvist, om det betyder, at olie og gas er undtaget.

Ti rederiforeninger bakker op

EU’s femte sanktionspakke mod Rusland får fuld opbakning fra ti europæiske rederiforeninger, herunder Danske Rederier, der på det skarpeste ”fordømmer Ruslands igangværende krig og invasion af den selvstændige stat, Ukraine.”

De ti rederiforeninger kommer fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Litauen, Holland, Belgien og Storbritannien.

”Som førende rederiforeninger bakker vi fuldt ud op om de foranstaltninger, der er taget for at afslutte krigen, og de sanktioner, EU har vedtaget. Vi hilser EU’s medlemslandes vedtagelse af den femte sanktionspakke, herunder de foreslåede sanktioner om maritim transport, velkommen,” skriver de ti brancheforeninger i den fælles erklæring.

Redaktionen har spurgt brancheforeningen Danske Havne om en kommentar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094