23948sdkhjf

Debat om Aarhus Havn: Nu vil to partier vente

De storstilede planer om at udvide Arhus Havn har mødt massiv modstand, især fra borgere, og nu foreslår Venstre og SF i byrådet, at planerne bliver sat på standby, indtil borgerne er blevet inddraget endnu mere.

Det skriver TV2 Østjylland.

Venstre er enig i, at en havneudvidelse er på sin plads, men det gælder om at finde det rigtige balancepunkt. 

- Vi skal finde den rigtige udvidelse. Lige nu er jeg ikke klog nok til at slå et søm i, men med aarhusianernes hjælp har vi den viden, når vi når udgangen af 2022. Det er det, vi alle kæmper for, siger Christian Budde, der er Venstres politiske leder i Aarhus Kommune til mediet.

Det er under en måned siden, at høringsfasen sluttede, og her gav over 1.500 deres holdning til kende. Men ifølge Christian Budde viser det blot, at der er en meget stor interesse for havneudvidelsen, og at en høringsfase ikke er nok.

Borgmester, Jacob Bundsgaard (S), har nu besluttet at invitere på en borgerkonference, hvor alle er velkomne til at deltage og bidrage til dialogen om en mulig udvidelse.

En af dem, der var glad for at høre om Aarhus Kommunes planer om at udvide havnen var Nick Bovbjerg, der til dagligt arbejder som havnearbejder på netop Aarhus Havn.

- Det er strengt nødvendigt. Vi mangler helt vildt meget plads hernede, siger Nick Bovbjerg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078