23948sdkhjf

Efter 36 års tjeneste for Mærsk: Konglomeratets havneboss siger stop

Mærsk-ejede APM Terminals får ny CEO og ny bestyrelsesformand. Den nye direktør hentes i egne rækker.

Efter 36 år i rederiet har den nuværende administrerende direktør i APM Terminals, Morten Engelstoft, besluttet at gå på pension. Han efterfølges i CEO-rollen af ​​nuværende COO Keith Svendsen. Ledelsesskiftet træder i kraft 1. juli 2022.

APM Terminals får ikke kun ny direktør. Ny bestyrelsesformand bliver Henriette Hallberg Thygesen, der er administrerende direktør for Fleet & Strategic Brands, A.P. Møller - Mærsk

- Jeg er overbevist om, at Henriette og Keith er det rigtige team til at fortsætte udviklingen og lede APM Terminals på den næste del af rejsen, hvor vores fortsatte fokus er på at levere vores automatiseringsløsninger og den gradvise produktivitetsforbedring i Gateway Terminals, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk, i forbindelse med udnævnelserne.

Han udtrykker også tilfredshed med Morten Engelstofts arbejde med at udvikle APM Terminals.

- Morten har spillet en afgørende rolle i den overordnede transformation af Mærsk, styrkelsen af ​​samarbejdet mellem Ocean og Terminals og ikke mindst sikre den meget succesfulde turnaround af vores Terminal-forretning frem til de rekordstore resultater i 2021, uddyber han. 

Morten Engelstoft har stået i spidsen for APM Terminals de seneste seks år og får også et skulderklap med fra den nye bestyrelsesformand for A.P. Møller - Mærsk, Robert M. Uggla:

- Jeg takker Morten oprigtigt for hans bidrag i mange forskellige roller gennem hans 36 år i vores koncern. Morten har været en af ​​vores mest værdsatte ledere med en stærk sans for vores virksomheds værdier og vores medarbejderes sikkerhed. Jeg har været så heldig at arbejde tæt sammen med Morten i min egen karriere og har haft enorm glæde af hans råd og indsigt, siger han.

Morten Engelstoft blev administrerende direktør for APM Terminals i 2016 efter en stilling som administrerende direktør for APM Shipping Services og tidligere COO i Maersk Line, og han blev udnævnt til medlem af direktionen i 2017.

APM Terminals har aktiviteter i mere end 40 lande og 75 terminaler rundt om i verden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.204