23948sdkhjf

Marlog er gået konkurs og nedlægges to år efter stiftelsen

Bestyrelsen bag Marlog, Foreningen Maritime & Logistics Innovation Denmark, har indgivet konkursbegæring for Skifteretten, da økonomien i foreningen ikke er bæredygtig

Efter knap to år som fælles klyngeorganisation for de maritime erhverv og logistik i Danmark, er Marlog blevet erklæret konkurs. Skifteretten har således imødekommet foreningens egen konkursbegæring. 

Det er bestyrelsen i Marlog, som efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i forrige uge, har besluttet at indgive en konkursbegæring til Skifteretten. 

Årsagen hertil er, at økonomien ikke er til at videreføre klyngeorganisationen, og der ikke på nuværende tidspunkt er nogen udsigt til, at dette kan ændres. 

- Det er trist og beklageligt, at vi har været nødt til at indgive en konkursbegæring for Marlog. Troen på en fælles maritim og logistik klynge var stor ved etableringen, men vi står nu et sted, hvor vi ikke kan forsvare at lade klyngeorganisationen fortsætte, når vi kigger på tallene. Der er et usikkert økonomisk fundament, for få partnere og samlet set ikke økonomi til at drive sådan en organisation videre. Det ansvarlige at gøre er at sige stop nu, siger Peder Gellert Pedersen, formand for Marlogs bestyrelse. 

Levede kun i to år

Som kurator er udnævnt advokat Preben Jakobsen fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, der har til opgave at gøre boet op og herunder tage stilling til, hvordan de gode projekter, der er søsat i foreningen, eventuelt vil kunne fortsætte i et nyt regi. Den udnævnte kurator vil også vejlede medarbejderne om, hvordan de sikres løndækning hos Lønmodtagernes Garantifond og i det hele kunne vejlede kreditorer og andre involverede med spørgsmål i relation til konkursbehandlingen. 

Foreningen Maritime & Logistics Innovation Denmark – Marlog blev oprindeligt stiftet i maj 2020 af de fire brancheforeninger, Danske Maritime, Dansk Transport & Logistik (DTL), Danske Havne og Danske Rederier samt de tre klyngeorganisationer, Maritime Development Center (MDC), Fonden MARCOD, Maritimt Center for optimering og drift og Fyns Maritime Klynge som en sammenlægning af de tre sidstnævnte. Foreningen har mere end 200 medlemsvirksomheder i den maritime branche og logistiksektoren. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128