23948sdkhjf

MAN hårdt ramt: Må stoppe produktionen i flere uger

Massive begrænsninger i MANs lastbilsproduktion på grund af krigen i Ukraine

Krigen i Ukraine fører til massive forsyningshuller i produktionen af ledningsnet til lastbiler hos MAN Truck & Bus. Det har betyder, at MAN-fabrikkerne i München og Krakow har været lukket ned siden den 14. marts. Desuden har der været betydelige stop i produktionen på fabrikkerne i Nürnberg, Salzgitter og Wittlich.

Underleverandører af ledningsnet til lastbiler kan ikke producere på de ukrainske fabrikker eller kan kun producere i meget begrænset omfang. Derfor forventer MAN et stop i lastbilproduktionen i flere uger og en massiv reduktion i produktionen i andet kvartal.

MANs busproduktion er ikke væsentligt påvirket.

Kopierer ukrainsk arbejdsmetode
- På grund af den dramatiske situation har vi taget foranstaltninger til at håndtere situationen, siger  Alexander Vlaskamp, adm. koncerndirektør for MAN Truck & Bus.

- Umiddelbart efter krigsudbruddet begyndte vi at kopiere de ukrainske produktionsmetoder af ledningsnet til lastbiler; men det tager flere måneder at reetablere.

- Derudover har vi besluttet helt at stoppe ikke-forretningskritiske aktiviteter og indføre et ansættelsesstop.

11.000 medarbejdere på korttidsarbejde
- Korttidsarbejde er blevet forlænget for fabrikkerne i München, Nürnberg, Salzgitter og Wittlich. Det kommer også til at omfatte administrationen.

- I alt vil op mod 11.000 MAN-ansatte i Tyskland gå på korttidsarbejde, og direktionen vil i solidaritet også gå markant ned i løn i de næste tre måneder.

Der vil også blive indført landespecifikke tiltag for MAN-ansatte uden for Tyskland.

Da selskabet, på grund af den aktuelle udvikling, ikke er i stand til at overholde alle sine aftalte leveringsfrister, vil MAN tilbyde sine kunder en ordreannullering. Samtidig får kunderne mulighed for at afgive en ordre på nye betingelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094