23948sdkhjf

Scania vil reducere udslip i hele forsyningskæden

Nu skal CO2-aftrykket fra underleverandørerne også regnes med i Scanias klimamål

Den svenske lastbilproducent Scania vil nu til at rapportere klimaaftrykket fra hele sin forsyningskæde efter de videnskabeligt baserede klimamål (Science Based Targets).

Scania gør det i forvejen for sin produktion af lastbiler og for køretøjernes brug hos kunderne; men at hele forsyningskæden også skal det, betyder at man skal indregne den klimapåvirkning, som leverandørerne står for.

- Visse dele af Scanias forsyningskæde, såsom batteri- og stålproduktion, forårsager store emissioner og står for en væsentlig del af vores samlede CO2-fodaftryk. Det vil vi rapportere, fortæller Andreas Follér, der er Head of Sustainability hos Scania.

- De største kilder til emissioner er batterier, stål, aluminium og jern. Baseret på en livscyklusanalyse har vi designet en strategi for reduktion af CO2 i vores europæiske produktionskæde, herunder mål for 2030, der går fra en reduktion på 35 til 90 procent for de forskellige materialer og komponenter.

- Dette er kun begyndelsen på vores rejse mod reduceret CO2-udledning i forsyningskæden, siger Andreas Follér og tilføjer at der i fremtiden også være en tydeligere sammenhæng mellem virksomhedens klimamål og udbetalingen af bonus til ledende medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.234