23948sdkhjf

Intervare: - Vi har ikke misligholdt kontrakten med Københavns Kommune

Intervare A/S har i denne uge haft foretræde for Socialudvalget og Sundhed- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune.

Virksomheden ønskede at give deres version af konflikten med Københavns Kommune, der anklager Intervare for at presse deres chauffører for hårdt og underbygge et dårligt arbejdsmiljø.

Men uanset hvad er Intervare klar til at fortsætte samarbejdet med kommunen, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

- Jeg er glad for, at vi har haft mulighed for at forklare os for politikerne i Socialudvalget i Københavns Kommune, inden de skal behandle vores sag politisk. Og jeg er fortrøstningsfuld i forhold til det videre forløb, siger Mikkel Pilemand, Kommerciel direktør i Intervare.

Intervare: Vi har rettet ind

Ifølge Intervare har Københavns Kommune nogle helt særlige regler, når det gælder leveringsmodeller. Og det er de regler, som Intervare er kommet i klemme i.

- Vores leveringsmodel, hvor vi samarbejder med eksterne transportvirksomheder om udbringningen af dagligvarer, er den samme i alle kommuner. Den har i øvrigt været den samme i alle år, og Københavns Kommune har naturligvis været fuldt oplyst om modellen, uden at dette har givet anledning til problemer, står der i pressemeddelelsen.

Modellen går ud på, at Intervare samarbejder med en række selvstændige chauffører for at få bragt varerne ud. Ifølge Intervare har kommunen et problem med den model, og derfor har Intervare rettet ind og lavet en ny organisering.

Mikkel Pilemand understreger, at den nye leveringsmodel, som i følge ham lever fuldt ud op til CSR-enhedens nye fortolkning af loven, har haft virkning fra 1. november 2021, og at Københavns Kommune løbende er blevet orienteret om modellens implementering og drift.

- Vi synes, det er underligt, at vi skal underlægges denne enestående fortolkning af retspraksis, når ingen andre leverandører er blevet bedt om det samme. Hvis jeg var politiker, ville jeg være nervøs for, at tilgangen fra CSR-enheden vil danne præcedens, hvilket vil have store omkostninger for kommunen og konsekvenser for borgere, der risikerer at komme i klemme. Men vi har rettet ind, og vi er klar til fortsat at hjælpe de borgere i København, som bliver visiteret til vores service – også efter den nuværende kontrakts udløb i slutningen af april, siger Mikkel Pilemand.

Samtidig er Intervare blevet kritiseret for ikke at have tilstrækkelig dokumentation tilbage i tiden, og dette vil også blive bragt i orden fremadrettet, forsikrer Mikkel Pilemand.

Alt i alt er Intervare altså klar til at fortsætte samarbejde med kommunen.

- Det er vores klare opfattelse, at Københavns Kommune ikke kan afslutte samarbejdet med os før udløbet af kontraktperioden med den begrundelse, at vi væsentligt har misligholdt kontrakten, eftersom dette ikke er tilfældet, siger han.

Intervare har kontrakt med 42 kommuner og har samarbejdet  Københavns Kommune i over 20.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.243