23948sdkhjf

Aarhus Havn melder om fremgang på alle hylder

For første gang i mange år præsterede Aarhus Havn fremgang på samtlige forretningsområder i 2021

Uanset, om det var containere, fast og flydende bulk, krydstogter, passagerer, projektlast og ro-ro, så kunne Aarhus Havn for første gang i mange år præstere fremgang på alle hylder i 2021. Den samlede omsætning steg med 889.000 tons gods til mere end 10 millioner tons gods, hvilket svarer til, at havnen håndterer mere end 1.000 tons gods hver eneste time året rundt.

En stor del af væksten er båret af containeromsætningen, som steg med 95.000 containere (TEU) til i alt 718.000 TEU. Det er en stigning på 15 pct. De seneste fem år er omsætningen steget med 58 pct og CEO i Aarhus Havn, Thomas Haber Borch, er da også yderst tilfreds med, at Aarhus Havn kan præstere omsætningsstigning på alle hylder i 2021, ikke mindst fordi 2020 ikke var noget dårligt år for virksomheden på trods af pandemiens påvirkninger. Men han understreger også, at der ikke er forventninger om, at succesen nødvendigvis gentager sig i samme skala i de kommende år.

- Mens mange andre havne i verden har været belastet af, at de globale forsyningskæder er under pres og godset har hobet sig op med store forsinkelser til følge, har vi her i Aarhus været i stand til at tage skibene ind og ekspedere godset “in time". I løbet af året har vi været udfordret af manglende plads flere steder på havnen, men jeg synes, vi har fundet gode løsninger sammen med vores kunder, siger han i en meddelelse.

Læs også: Aarhus Havn vil udvide med 100 nye hektar

Pandemien har ikke været så hård ved havnen i 2021, som den var i 2020, og det kan aflæses af passagererstatistikken, hvor betydeligt flere har rejst mellem landsdelene i 2021 end året før.

- Og så vil nogle måske undre sig over, at vi har haft fremgang på krydstogt. Det er da også lidt af et kuriosum, idet vi i 2021 havde ét anløb mod nul året før - og derfor fremgang, fortæller Thomas Haber Borch.

Læs også: Aarhus Havn klar med landstrøm til krydstogtskibe i 2023

Der er dog klare forventninger til at krydstogt vil vokse i fremtiden og havnen har besluttet at investere i et landstrømsanlæg til krydstogtskibe. Anlægget forventes at stå klart i 2023, hvorefter krydstogt vil være et forretningsområde, som havnen igen vil satse på.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063