23948sdkhjf

Vognmændene: Udenlandsk arbejdskraft er velkommen

 - Vi hilser kvalificeret arbejdskraft velkommen – også udenlandsk. Vi vil tilbyde attraktive vilkår, og vi skelner ikke, så længe vi møder arbejdskraft, der kan løse opgaverne, siger Vognmandslaugets nye formand.

Ny formand, nye vinde. Det er måske på vej i Vognmandslauget, som samler omkring 200 vognmandsvirksomheder i Københavnsområdet.  Med det nye år 2022 kommer første nytårshilsen fra laugets nye oldermand – Henrik Tofteng - som i september afløste Jørgen K. Jensen, der har siddet som oldermand i 17 år! Og hans nytårshilsen tager fat på de problemer, som branchen står over for her ved årsskiftet – ikke mindst manglen på chauffører.

- Vi er alle konfronteret med manglen på kvalificeret arbejdskraft, manglen på chauffører. Det er en udfordring vi har levet med længe, men den bliver tilsyneladende kun større.

- Som vognmænd skal vi derfor løfte en opgave endnu bedre end hidtil: Vi skal gøre chaufførjobbet attraktivt, for vi er i konkurrence med rigtig mange andre erhverv. Vi har - som andre erhverv - brug for al den kvalificerede arbejdskraft, vi kan få – også om den skal tiltrækkes fra udlandet.

- Vi hilser det derfor også velkommen, når statsministeren vil gøre det nemmere også at tiltrække folk fra udlandet.

- Kvalificeret arbejdskraft hilser vi velkommen, og vil vi også tilbyde vilkår, der er attraktive. Vi skelner ikke, så længe vi møder arbejdskraft der kan løse opgaverne.

Grøn omstilling er kommet for at blive
- Grøn omstilling slipper I heller ikke at høre om fra den nye oldermand – for tro mig, den grønne omstilling er kommet for at blive, siger Henrik Tofteng.

- Helt præcist hvordan, i hvilken retning og hvornår er straks meget vanskeligere at sige noget præcist om. De skærpede miljøzoner der trådte i kraft ved årsskiftet med krav om Euro6-biler er bare ét af flere tiltag. Der kommer flere!

- Som vognmænd må vores holdning være, at også vores sektor må holde for – ikke mere end andre, men med de midler og muligheder som teknologierne tilbyder os. Meromkostningerne må væltes over på transportkøberne. Den skal vi sikkert øve os på; men der er ikke nogen veje uden om.

Corona
Om corona-situationen siger Henrik Tofteng:

- Corona har været et grundvilkår, som vi nu har arbejdet med i to år. Vi kan roligt sige, at vi er trænet i forandringer og usikre vilkår. Som vognmænd står vi derfor godt rustet til at møde udfordringerne, som de vil komme i 2022.

- Vi har vist, at vi kan tilpasse os, og at vi formår at finde løsninger – uanset om udfordringerne er midlertidige nedlukninger, skærpede krav til værnemidler eller dokumentation over for kunder på vaccinerede eller testede medarbejdere.

- Selvfølgelig håber vi, at samfundet snart kommer ind i en mere normal gænge igen, selv om det ikke ser ud til, at corona-vilkårene forsvinder lige med det samme.

Laugsforsamling til marts
Henrik Tofteng slutter sin nytårshilsen af med at invitere medlemmerne til Laugsforsamling 2022, som bliver afviklet den 24. marts, hvis ellers situationen vil det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141