23948sdkhjf

Uacceptabelt at lærlinge skal kæmpe om de ledige køreprøvetimer

- Vi ser lige nu, at der er kamp om de ledige køreprøvetimer. Elever må køre om kap rundt i landet i jagten på at få en ledig tid. Det er kort sagt en jungle derude. Det er vores elever i branchen slet ikke tjent med. Det er helt uacceptabelt.

Sådan siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD. Hun bakker helt op om kritikken fra de tre andre organisationer – DI Transport, ATL og 3F.

- Problemet med ventetid på køreprøve rammer lastbilerhvervet på det værst tænkelige tidspunkt. Branchen kæmper i forvejen med at skaffe chauffører, og mange vognmænd må sige nej til opgaver på grund af arbejdskraftmangel.

- Derfor er det ekstra frustrerende for vognmændene, når de rent faktisk har nogle elever, der vil ud og køre; men de bliver forhindret på grund af bureaukrati og noget så elementært som at aflægge en køreprøve.

- Vi opfordrer til, at Færdselsstyrelsen tager problemet meget alvorligt, selv om de har arvet en stor pukkel af ventetider fra Politiet, siger Carina Christensen.

Færdselsstyrelsen overtog i oktober 2021 ansvaret for køreprøver, men der er ikke en løsning i udsigt på problemet. Og det er uacceptabelt, mener ITD.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125