23948sdkhjf

Sag om voldstrusler mod Nemlig-chauffør i hårdknude

En rumænsk vognmand, der kører varer ud fra Nemlig.coms hovedlager i Brøndby afviser at efterbetale 317.000 kroner i løn til Nemlig.com-chauffør. 3F Københavns Chauffører har på sin side sagt nej til et urealistisk lavt forligstilbud fra vognmanden.

Sådan er status efter et møde tirsdag eftermiddag mellem 3F og vognmanden i en spektakulær efterbetalingssag, hvor der indgår trusler om vold mod den rumænske Nemlig.com-chauffør og hans familie.

Det skriver Fagbladet 3F.

Den rumænske chauffør mangler ifølge 3F’s beregninger løn for 1.782 timer og har fået hårde trusler om vold – også mod kone og børn hjemme i Rumænien. Det skete, efter at 3F Københavns Chauffører 7. december fremsendte et krav til hans tidligere vognmand på 317.000 kroner i manglende løn og feriepenge.

Næstformand i 3F Københavns Chauffører, Harald Fabricius, stod for dagens møde med Nemlig.com vognmanden.

- Vognmanden stiller ikke spørgsmålstegn ved de 317.000 kroner eller ved dokumentationen for den måde, vi har beregnet beløbet på. Men han hævder, at han over de sidste to år har udbetalt 270.000 kroner kontant til chaufføren ved siden af den løn, der fremgår af lønsedlerne, understreger Harald Fabricius, der fortsætter:

- Påstanden om penge under bordet afviser chaufføren blankt. Han oplyser, at han intet har modtaget udover det, der står på lønsedlerne.

Harald Fabricius oplyser, at vognmanden tilbød at afgøre sagen med et forlig på eftermiddagens møde, men ønsker ikke at oplyse forligsbeløbet.

- Tilbuddet var dog fuldstændig urealistisk i forhold til vores krav, så jeg afslog det, siger Harald Fabricius.

Fagbladet 3F snakkede med vognmanden efter mødet, og han vil kun kommentere kort på sagen.

- Jeg har haft et møde med 3F, og vi kunne ikke finde en fair løsning. Så nu må sagen gå sin gang i systemet. Jeg har intet galt gjort, siger vognmanden, der har betalingsfrist frem til 17. december til at indbetale de 317.000 kroner.

Chaufføren vil være anonym på grund af truslerne, men Fagbladet 3F kender hans identitet.

Fagbladet 3F har spurgt Nemlig.com, om de vil hjælpe med at få vognmanden i tale og hjælpe chaufføren med at få sit tilgodehavende.

- Det er nye oplysninger, du fremlægger for os, svarer Emil Ryttergaard, PR- og presseansvarlig hos Nemlig.com, i et mailsvar.

- Vi vil meget gerne have oplysningerne på den pågældende transportvirksomhed, så vi omgående kan tage kontakt til dem og få en redegørelse for sagen. Derefter vil vi tage stilling til, hvad der skal ske, skriver han.

Formand for 3F Transport Jan Villadsen er rystet over sagen og ønsker at mødes med Nemlig.coms topchef og stifter Stefan Plenge, som han mener, svigter løfter til offentligheden om, at Nemlig.com chauffører skal aflønnes og behandles på ordnede vilkår.

- De metoder vi hører om her, er vi ikke vant til at se i Danmark. Tiden er moden til, at der kommer ordnede forhold på Nemlig.com, siger Jan Villadsen.

Han understreger, at Nemlig.com ikke har levet op til de forbedringer for chaufførerne, som Stefan Plenge offentligt lovede 3. juni i år i kølvandet på hård kritik af arbejdsforhold og løn hos onlinesupermarkedet.

Kilde: https://fagbladet3f.dk/artikel/sag-om-voldstrusler-mod-nemlig-chauffoer-i-haardknude

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095