23948sdkhjf

Kæntrede ’Karin Høj’ synker på 15 meter vand og lækker olie

Efter skibskollisionen natten til mandag ligger det danske kæntrede skib ’Karin Høj’ stadig med bunden i vejret i vandet nordøst for svenske Simrishamn og venter på at blive bjærget.

Under den svenske kystvagts pressemøde onsdag kom det frem, at ’Karin Høj’ er begyndt at synke og lække olie.

- Agterskibet er sunket, det kan være, at det står i bunden. Der er desuden kommet nogle oliestænk ud, så man kan se striber af olie på overfladen, sagde Erik Svensson fra Kustbevakningen ifølge svensk tv.

Fartøjet ligger på 15 meter vand. Erik Svensson forklarede, at der er en risiko for, at skibet synker helt, men at det ikke påvirker selve bjærgningen, der højst kan tage lidt længere tid.

Læk mindsket, synkning øget

Sent onsdag aften opdaterede Kustbevakningen sin hjemmeside med oplysning om, at ’Karin Høj’ er sunket yderligere en smule, men at udslippet af olie er mindsket.

Vurderingen fra overflyvningen, der kortlagde udledningen er, at olielækken er mellem 30 og 300 liter.

Det er formentlig hydraulikolie, som ifølge vejrudsigten vil drive i østlig og nordøstlig retning og dermed ikke risikerer nå land omkring Simrishamn og heller ikke Bornholm.

Her torsdag formiddag ventes det besluttet, hvordan den videre bjærgning skal foregå.

Fatal kollision kostede to liv

Kæntringen skyldes en fatal ulykke natten til mandag, hvor det britiske fragtskib ’Scot Carrier’ torpederede den danske selvsejlende pram ’Karin Høj’ i Østersøen vest for Bornholm med det tragiske resultat, at de to ombordværende danske søfolk mistede livet.

Se en videosekvens af kollisionen baseret på skibenes AIS (slå lyd fra)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.252