23948sdkhjf

Aktieanalytiker om DB Schenker-køb: En lækkerbisken for DSV og Mærsk

I sidste uge beskrev Fremtidens Logistik, hvordan rygterme om et forestående salg af DB Schenker så småt var begyndt at ulme i det tyske - igen. Når det salg kommer på tale, må man også se på de potentielle købere, og her er det især et par danske bejlere, der er i fokus.

Læs mere her: Rygterne svirrer om opkøb: DSV kan blive verdens største, men hvorfor skulle DB sælge Schenker?

Udover DSV, så kan Schenker også få interesse fra Mærsk, der måske kan øjne en mulighed for at tage et god luns af det eftertragtede logistikmarked. 

Aktieanalytiker Ricky S. Rasmussen fortæller til mediet Finans, at han ser Schenker som "en lækkerbisken" for både DSV og Mærsk.

- DSV er en helt oplagt køber og klar favorit af de to danske selskaber, fordi de kan få så mange synergier. Men det vil også give mening for Mærsk at kigge på selskabet, og det er jeg også ret sikker på, at de gør, siger Ricky S. Rasmussen.

Ny Schenker-chef

Seneste nyt fra alle lejre er imidlertid, at der intet nyt er - med andre ord, så er der ingen konkrete kommentarer til rygterne. 

Til gengæld har DB Schenker netop sat en gammel DSV-kending i spidsen for deres transformations-afdeling. Det fortæller det internationale branchemedie The Loadstar. 

Den nye mand hedder Hessel Verhage, der har brugt de sidste to og halvt år som adm. dir. for Schenkers Amerika-afdeling. 

I et internt brev, som The Loadstar har set, beskriver DB Schenker blandt andet følgende: 

"Vi har analyseret vores fremtidige strategiske retning og identificeret potentielle områder til at øge vores langsigtede konkurrenceevne. Opgaven er nu at udnytte dette potentiale og implementere det med konkrete tiltag, der skaber værdi."

Grunden til, at Hessel Verhage imidlertid er interessant i denne sammenhæng handler dog om, hvad han lavede før det: Her bestred han titlen som president i UTi Worldwide i den periode, som selskabet blev opkøbt af DSV. 

Han kender altså rutinen, hvis DSV skulle banke på døren...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.097