23948sdkhjf

En person er fundet død: Svensk kystvagt mistænker spritsejlads

En af de to savnede sømænd efter et sammenstød mellem to skibe i Østersøen nær Bornholm er omkommet. Det oplyser politiet mandag eftermiddag ifølge svenske medier.

Personen blev fundet i skroget på det danske fartøj "Karin Høj", har den svenske søfartsstyrelse oplyst.

Den anden savnede person er endnu ikke lokaliseret.

En talsperson i svensk politi siger til mediet SVT, at den omkomne ikke er identificeret, og at de pårørende mandag eftermiddag ikke er underrettet.

Der var muligvis alkohol involveret blandt besætningen på det engelske skib, da to fartøjer natten til mandag var involveret i en ulykke, der fik det danske fragtskib 'Karin Høj' til at kæntre i svensk farvand nordvest for Bornholm.

Det meddeler den svenske kystvagt, efter de har påbegyndt den indledende forundersøgelse af hændelsen. Her er det kommet frem, at man har mistanke om spritsejlads, og derfor har anholdt mindst to besætningsmedlemmer fra det engelske skib.

Jonatan Tholin, der er leder af kystvagtens forundersøgelser, udtalte mandag til det svenske medie Aftonbladet, at efterforskningen nu er udvidet efter mistanken om spritsejlads.

- Kystvagten er i øjeblikket i gang med en række efterforskningsforanstaltninger, herunder forskellige former for tvangsmidler inden for rammerne af forundersøgelsen. Der er opstået yderligere kriminel mistanke, herunder groft fuldskab til søs, siger han til Aftonbladet og uddyber selve hændelsen.

- Det er det større fartøj ('Scot Carrier', red.), der sejlede på det mindre fartøj. Den er kæntret med det samme og lagt sig på siden. Den større båd er så fortsat og kørt lige over. Det er gået meget stærkt. Vi ser tydelige tegn på, at hun er blevet fuldstændig kørt over, siger Johan Nilsson til Aftonbladet.

Hvad der præcis gik forud for ulykken, som skete omkring klokken 03.30, er endnu ikke fastlagt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11