23948sdkhjf

Danmark er genvalgt til rådet til IMO

Det er lykkedes Danmark at blive genvalgt til Rådet i IMO.

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse, hvor direktør Andreas Nordseth udtaler:

- Jeg er meget glad for, at Danmark er blevet genvalgt som medlem af Rådet. Vi er stærkt forpligtet til at sikre, at IMO forbliver omdrejningspunktet for at håndtere skibsfartens nuværende og fremtidige udfordringer, siger han i forbindelse med offentliggørelsen af resultatet.

I alt var 48 kandidater opstillet med deres kandidatur til de 40 pladser i Rådet. Danmark stillede op til en plads i kategori C, hvor 20 af 27 kandidater blev valgt ind.

Foruden Danmark er følgende lande valgt ind: Kina, Grækenland, Italien, Japan, Norge, Panama, Republikken Korea, Den Russiske Føderation, Storbritannien, USA, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Holland, Spanien, Sverige, USA Arabiske Emirater, Bahamas, Belgien, Chile, Cypern, Egypten, Indonesien, Jamaica, Kenya, Malaysia, Malta, Mexico, Marokko, Filippinerne, Qatar, Saudi-Arabien, Singapore, Thailand, Tyrkiet og Vanuatu.

IMO er FN’s specialiserede agentur for skibsfart, som har til opgave at opstille globale standarder for maritim sikkerhed og havmiljøbeskyttelse.

IMO har 175 medlemsstater, hvoraf 40 tjener i IMO-rådet, og det er organisationens udøvende organ.

Der afholdes Rådsvalg hvert andet år under IMO-forsamlingen. Danmark blev første gang valgt i 2001 og er blevet genvalgt siden da.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109