23948sdkhjf

Stor redningsaktion efter ulykke: Helikopter, dykkere og seks fartøjer leder efter to personer

Molslinjens hurtigfærge ’Express 1’ deltog i morges i en stor redningsaktion mellem Bornholm og Sverige sammen med seks svenske redningsfartøjer og en dansk helikopter.

Det bekræftes af Forsvaret Operationscenter og af den svenske kystvagt.

Ifølge det svenske medie Aftonbladet, leder redningsarbejderne efter to savnede besætningsmedlemmer, som skulle være i vandet.

Vraggods i overfladen

Det bekræftes også af flere medier herunder TV2 Bornholm, der har været i kontakt med Forsvarets Operationscenter, ligesom Ritzau løbende har opdateret om situationen siden tidligt i morges, hvor det første gang kom frem i offentligheden.

- Vi er fløjet over området mange gange, men vi har ikke fundet andet end vraggods i vandoverfladen, siger Jesper Berthelsen, vagthavende ved Forsvarets Operationscenter til TV2 Bornholm.

Ifølge flere medier, har man hørt skrig fra havet på et tidspunkt, hvorfor man har intensiveret søgningen efter mindst to savnede personer i området nær den svensk-danske grænse.

Var på vej til Falster

- Vi leder efter to personer. Men om de ligger inde i skibet eller i vandet, det ved vi ikke. Det skal vi have dykkere ud for at undersøge, siger han.

Den danske selvsejlende pram ’Karin Høj’ kæntrede i nat nordvest for Bornholm på den svenske del af grænsen efter en mulig kollision med det engelske fragtskib ’Scot Carrier’.

Ifølge Vesselfinder var ’Karin Høj’ på vej fra Södertalje i Sverige til Nykøbing Falster, mens ’Scot Carrier’ var på vej til Letland.

Pårørende endnu ikke underrettet

Til svenske SVT Nyheder har Søren Høj, direktør og ejer af Rederiet Høj, bekræftet ulykken.

- Vi kan bekræfte, at der har været en ulykke og en redningsaktion lige nu. Ellers har jeg ikke mere at fortælle, da pårørende endnu ikke er underrettet, siger Søren Høj til SVT Nyheder.

’Karin Høj’ er en selvsejlende splitpram, bygget i 1977 i Holland. Fartøjets ejer, Horsens-baserede Rederiet Høj oplyser i dets flådeliste på nettet, at ’Karin Høj’ er blevet løbende renoveret, siden overtagelsen fra et fransk rederi i 2015

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078