23948sdkhjf

Dansk fragtskib kæntret ved Bornholm - Muligvis personer i vandet

Der er tale om et dansk skib, der nordvest for Bornholm har været i en ulykke. Personer frygtes i vandet.

Den danske danske selvsejlenede pram 'Karin Høj' er kæntret efter en mulig kollision nordvest for Rønne på Bornholm. Besætningens situation er ukendt.

Det oplyser Forsvarets Operationscenters vagthavende officer, Steffen Lunn, mandag morgen.

- Det, vi kan se fra vores radarovervågning, er, at der sandsynligvis har været en kollision mellem to mindre fragtskibe nordvest for Bornholm, siger han og fortsætter:

- Der er tale om et dansk og et engelsk skib. Og det, vi får meldinger om, er, at det danske skibe er kæntret. Det vil sige, at det er væltet og ligger med bunden i vejret.

Ifølge Forsvarets Operationscenter drejer det sig om to mindre fragtskibe. Svenske medier har beskrevet, at der er frygt for, at der er personer i vandet, da der er hørt skrig.

Forsvarets Operationscenter kan ikke bekræfte besætningens tilstand.

- Vi ved ikke, hvor mange besætningsmedlemmer der er om bord. Men vi forventer, at der på det danske skib er minimum to besætningsmedlemmer.

- Vi kan ikke bekræfte, at der skulle være personer i vandet på nuværende tidspunkt, siger Steffen Lunn.

Til det svenske medie Expressen siger talsmand for den svenske kystvagt Victor Devinder:

- Vi er indkaldt for at deltage i redningsaktionen. Der er to mand overbord, og de er ikke fundet.

- Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor mange personer, der befandt sig på skibet, der er ved at synke. Klokken kvart i fem fik vi en rapport om, at der er hørt skrig fra vandet.

Der er iværksat en større redningsaktion. Fra dansk side deltager en redningshelikopter fra Roskilde og et redningsfartøj fra Bornholm.

Expressen skriver, at de to skibe skulle være det danske 'Karin Høj' og det engelske 'Scot Carrier'. Mediet Folketidende, der dækker Lolland, skriver, at var på vej fra Södertalje i Sverige til Nykøbing Falster.

'Scot Carrier' er et noget større skib og er ifølge Forsvarets Operationscenter "sejlende".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094