23948sdkhjf

Antallet af uddannelsesaftaler er steget markant

ATL’s medlemsvirksomheder indgår markant flere uddannelsesaftaler med chaufførlærlinge, end de gjorde for fem år siden. Og den udvikling ser ud til at fortsætte.

Det oplyser ATL - Transportens Arbejdsgivere i en pressemeddelelse.

I 2016 indgik ATL’s medlemsvirksomheder 328 uddannelsesaftaler. Siden er der år efter år sket en stigning, så antallet af indgåede aftaler i år havner på 531. Det viser beregninger, som ATL har foretaget. Det samlede antal uddannelsesaftaler for vejgodstransport, der for eksempel også omfatter handels- og industrivirksomheder, tegner sig for samme udvikling, så tallet er tæt på 1.000 aftaler.

- Stadig flere virksomheder tager ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft. Det er en markant og særdeles positiv udvikling, siger Lars Wesch, branchedirektør hos ATL.

Den positive udvikling vil sandsynligvis fortsætte. En undersøgelse, som ATL har foretaget blandt medlemmerne, viser, at godt halvdelen af virksomhederne planlægger at ansætte en eller flere lærlinge i løbet af 2022. Og 43 procent af virksomhederne svarer, at de planlægger at øge antallet af lærlingekontrakter til næste år.

- I nogle tilfælde er det svært for virksomhederne at finde unge mennesker, som ønsker at arbejde i branchen. Og det er naturligvis en forudsætning for at planerne går i opfyldelse. Men det er godt at se, at virksomhederne kaster sig ind i kampen, siger Lars Wesch.

Forsidefoto: Colorbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125