23948sdkhjf

Fragtskib brænder på femte døgn ud for Gøteborg med træ i lasten

- Vi planlægger at holde ud flere dage mere, at afbryde slukningen er ikke en mulighed, siger Jonas Holmstrand, redningsleder hos den svenske kystvagt.

Udsagnet kommer fra den svenske kystvagt, mens fragtskibet ’Almirante Storni’ er i brand på femte døgn, siden der lørdag stod flammer ud fra lasten, da skibet sejlede ved skærgården sydvest for Gøteborg.

To fartøjer fra dens svenske kystvagt ’KBV 001 Poseidon’ og ’KBV 002 Triton’ fortsætter sammen med slæbebåde, der er lejet af ejeren af ​​skibet, med at hælde store mængder vand ud over den del af lasten, hvor den brænder med uformindsket styrke. Vandet hjælper, men slukker ikke branden.

Redningsarbejdet tager små skridt fremad, men vejret belaster mandskab og materiel.

Vejret forværredes mandag aften, med tiltagende vind på over 10 m/s, hvilket gør situationen mere anstrengt end tidligere.

- Det er bekymrende, at ilden ikke er slukket, men den har ikke spredt sig, og skibets tilstand er stadig god. Vores indsats er derfor ikke frugtesløs, vi tager små skridt fremad, mens vi planlægger og forbereder os på, at situationen vender og eskalerer, siger Jonas Holmstrand.

Planlægger at gå ind i havn

Lige nu forbliver ’Almirante Storni’ på den position, hvor hun er. Hensigten er at få skibet i havn, hvilket ejeren sammen med det svenske transportstyrelse og kystvagten allerede planlægger.

Hvornår det kan ske, og til hvilken havn, er endnu ikke besluttet.

Skibet, som sejler under tysk flag, er 177 meter langt og har en 17 mand besætning, som fortsat er ombord og hjælper med brandslukningen.

Skibet var lastet med 42.000 kubikmeter tørt træ, og det er formentlig i den forreste del af lasten, som er brudt i brand, har en talsmand for den svenske kystvagt tidligere udtalt.

’Almirante Storni’ var på vej til Alexandria i Egypten, da det brød i brand omkring fire sømil syd for Vinga, der ligger i Gøteborgs skærgård.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094