23948sdkhjf

Årets varebil i Europa: Renault Kangoo og Mercedes-Benz Citan

Her til aften har en international jury kåret Årets Varebil 2022 i Europa. Valget faldt på Renault Kangoo, som også blev kåret til årets varebil i Danmark i september.

I den europæiske afstemning blev Kangoos identiske søstermodel Mercedes-Benz Citan også kåret, så de to mærker deler titlen.

Renault Kangoo og Mercedes-Benz Vans opnåede 114 point fra juryen. På anden pladsen kom VW Caddy med 77 point, mens de fire små e-varebiler fra Stellantis og Toyota opnåede 36 point: ë-Berlingo, Opel Combo-e, Peugeot e-Partner og Toyota Proace City Electric.

Både diesel og el
- De vigtigste kriterier for prisen som årets internationale varevogn er køretøjernes bidrag til effektiviteten, sikkerheden, bæredygtigheden og miljøstandarderne i sektoren for lette erhvervskøretøjer, sagde formanden for juryen Jarlath Sweeney, formand IVOTY.

- Til prisen i 2022 omfatter kandidaterne både traditionelle dieseldrevne varevogne og elektriske varianter.

Mange års udvikling
Bag de Kangoo og Citan varebiler står et flerårige samarbejdsprojekt mellem Renault og Mercedes-Benz, og begge selskaber har bragt unikke funktioner med til udviklingsprogrammet. Renault opfandt ”Open Sesame” dørene til Kangoo, mens Mercedes-Benz har udviklet MBUX-brugeroplevelsen og andre sikkerhedssystemer i Citan.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11