23948sdkhjf

Global mangel på lagermedarbejdere øger salget af danske logistikrobotter

Der er fuld tryk på forsyningskæden i den globale industri.

Markedsvæksten mærkes også hos MiR (Mobile Industrial Robots), der i Odense producerer mobile robotter til fremstillingsindustrien, logistiksektoren, detailhandlen og sundhedssektoren. Det olplyser MiR i en pressemeddelelse.

Lagerarbejdere er generelt blevet sværere at rekruttere og fastholde, og det øger kravene til et godt arbejdsmiljø.

- Automatisering af intern logistik handler om at kunne levere uden at overbelaste de ansatte. Der er en helt klar tendens til, at medarbejdere i stigende grad takker nej til monotone opgaver, også i traditionelle lavtlønslande, siger Søren Nielsen, adm. dir. i MiR

- En nødvendighed

Robotterne bliver ifølge Søren Nielsen ikke kun købt ind med det formål udelukkende at udfase medarbejdere af kød og blod - for de kan faktisk være endnu sværere at få fat på.

- Derfor anvender man ikke kun mobile robotter for at effektivisere og for hurtigt ROI – det er simpelthen en nødvendighed, fordi der ikke er folk til at løse opgaven. Automatisering af den interne logistik simpelthen en mere holdbar strategi til at sikre en kort gennemløbstid og en høj leveringsevne, konstaterer han.

At robotterne må rette ind efter rammer er også det overordnede billede, der tegner sig i den global industri.

- Trenden er, at mobile robotter bliver installeret i eksisterende miljøer. Vi oplever stor efterspørgsel i industrien på robotter, der både kan køre ind under ting, kan navigere smalle steder, i små elevatorer og så videre., siger Søren Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11