23948sdkhjf

Amerikanske havne har indført bøder til for sent afhentede containere

Opdatering: De amerikanske havnemyndigheder har besluttet af udsætte indførelsen af bøder indtil d. 22 november

Havneterminalerne i Los Angeles og Long Beach er ved at være overfyldte, og derfor har myndighederne besluttet at indføre bøder på 100 dollars på alle containere, der bliver afhentet mere end en uge for sent. Reglen om bøder er blevet indført gældende fra mandag i denne uge.

Det skriver det maritime medie GCaptain,

Ifølge mediet er der nemlig brug for at blive taget drastiske metoder i brug, hvis der skal rodes bod på den stadigt større mængde containere, der de seneste måneder har ophobet sig på havnene.

Og det kan vise sig at blive en indbringende løsning for havnene idet det anslås, at omtrent 40.400 containere på nuværende tidspunkt står lagret på kajen og afventer at blive hentet.

Samtidig er køen ud for havnene stadig stor.

Et hurtigt kig på Vesselfinder viser nemlig, at mere end 80 skibe i skrivende stund ligger for anker, inden de kan anløbe havnen, som gennem hele året har været plaget af flaskehalse.

Det stor antal af ventende skibe har desuden betydet, at de amerikanske myndigheder er begyndt at anvise ventepladser så langt som 150 sømil fra kysten, ligesom man løbende arbejder på løsninger til, hvordan man kan udvide havnearbejdernes arbejdstid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094