23948sdkhjf

DFDS og P&O Ferries i søgelyset hos de britiske konkurrencemyndigheder

De britiske konkurrencemyndigheder CMA (Competition and Markets Authority) har indledt en undersøgelse af DFDS’ space sharing-aftale med konkurrenten P&O Ferries på ruten mellem Dover og Calais. 

Ifølge CMA skal det undersøges om aftalen har potentiale til forhindre, at der finder fri konkurrence sted i Storbritannien. Det fremgår af CMA’s nyhedssite på nettet i en meddelelse fra 12. november. Heri fremgår det endvidere, at undersøgelsen finder sted i henhold til Chapter I i Competition Act 1998. 

DFDS meddelte tilbage i maj i år, at rederiet havde indgået en gensidig pace sharing-aftale med P&O Ferries med det formål at give fragtkunder mulighed for at køre ombord på den næste tilgængelige afgang på Dover-Calais-ruten, uanset hvilket af de to selskaber, der opererer færgen på den pågældende afgang.

Ny aktør ind på ruten

Der blev endvidere oplyst, at aftale ville forkorte færgeoverfarten med op til 30 minutter og reducere kødannelser i Dover og Calais, og at alle kommercielle aktiviteter og relationer med fragtkunder forblev under fuld kontrol af hvert selskab.

Meddelelsen om aftalen i foråret kom efter, at irske Irish Ferries havde oplyst, at de ville starte på Dover – Calais-ruten nogle måneder senere. Irish Ferries sejler her syv måneder senere med én færge på ruten og har bebudet i den kommende tid at indsætte endnu en færge på ruten. 

DFDS og P&O Ferries har været alene på ruten siden 2015, hvor rederiet My Ferry Link indstillede sin trafik og solgte to af sine færger til DFDS. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11