23948sdkhjf

Pris til århusiansk containertransportør

Frank Hjortekær-Jensen fra Dania Connect A/S har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Østjylland ved Årets Ejerleder 2021. Han får prisen for at være frontløber i transportbranchen, når det kommer til bæredygtighed.

Prisen blev overrakt af revisionsselskabet PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

- Prisen går til Frank, der på 10. år driver Dania Connect med en høj grad af social ansvarlighed og så miljømæssigt ansvarlig transport som muligt. Han forsøger at gå foran i en branche, som han mener har et særligt ansvar for at tænke bæredygtigt, sagde Mads Meldgaard, der er partner i PwC i Aarhus, ved overrækkelsen.

- Dania har implementeret en strategi, der indeholder digitalisering, bæredygtighed og socialt ansvar.

- Den medfører bl.a., at Dania Connect A/S samarbejder med alle transportvirksomheder om at kombinere import og eksport ved at lave genlæsninger af containere, hvilket er med til at reducere antallet af kørte kilometer.

Velfærd til chauffører
Frank Hjortekær-Jensen gør også op med en branchekutyme, hvor der kan være forskelsbehandling af medarbejdere set fra et nationalitetsperspektiv. Gennem årene har tiltagene medført, at Dania Connect er blevet et særdeles attraktivt sted at arbejde – uanset hvem du er.

- Hos Dania Connect sørger Frank for, at vognmændene behandles ens uanset nationalitet, og at de får ligeløn. Chaufførerne tilbydes også diverse velfærdsforhold samt muligheden for at overnatte andre steder end i deres lastbiler, fortæller Henrik Kjærulff Damsgaard, regionsdirektør i Nykredit.

Minimere tomkørsel
Hos Dansk Erhverv er direktør for markeder, Betina Hagerup, enig i, at den rette vinder af Temaprisen 2021 i Østjylland er Frank Hjortekær-Jensen.

- Frank går foran i branchen og har formået at minimere tomkørsel ved at udvikle en digital platform, der gør det muligt at udnytte importcontainere til eksportlast, siger hun.

- Endvidere er det muligt for kunderne at indhente data og beregne, hvor stort et klimaftryk den pågældende service medfører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.3