23948sdkhjf

Bekymret Danfoss-chef: Vi når ikke Paris-mål uden energieffektivitet

Topchefen i den danske virksomhed Danfoss, Kim Fausing, er ikke imponeret over signalerne fra COP26 i Glasgow. Det vigtigste middel til at nå Parisaftalens mål er fraværende, siger han

 Energieffektivitet er afgørende for at nå Parisaftalens mål. Derfor er det faretruende, at det er fraværende ved klimakonferencen COP26 i Glasgow. Det siger Kim Fausing, topchef i danske Danfoss, til Dagbladet Information.

- Det handler grundlæggende om, hvorvidt vi vil nå de 1,5 grader, som vi siger, eller ej. Så simpelt er det i dag. Og det fortjener en klar tilbagemelding fra COP26. De skal svare på: Vil vi det – eller vil vi det ikke, siger Kim Fausing til Information.

Han mener, at teknologien er klar.

- Hvis du tager udgangspunkt i fakta, og det kan vi jo godt lide, så står det ifølge Det Internationale Energiagentur ultraklart, at energieffektiviseringer kan bringe os mere end 40 procent ad vejen mod den dekarbonisering, som skal komme, hvis vi skal nå Parisaftalens mål om 1,5 graders global temperaturstigning, siger Kim Fausing til Information.

- Det faktum bliver der simpelthen talt for lidt om, og vi mener, at det er afgørende for den grønne omstilling, at energieffektiviseringer skal prioriteres, siger han.

Danfoss har derfor nu igangsat en stor kampagne med omtale i en række internationale medier for at forsøge at lægge pres på verdens ledere.

Originalartikel: https://www.information.dk/udland/2021/11/dansk-topchef-dybt-bekymret-naar-parisaftalens-maal-uden-energieffektivitet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094