23948sdkhjf

Toldere fandt 7,7 millioner i fryseposer i Aalborg Havn

7,7 millioner kroner var pakket og gemt i en sending af frostvarer. Sagen er overgivet til Grønlands Politi.

Det er sjældent mere på sin plads at tale om kolde kontanter, end det er i en sag om millioner af kroner, som Toldstyrelsen fandt midt i oktober.

Styrelsen havde nemlig gravet 7,7 millioner kroner frem blandt en sending af frostvarer. Pengene blev fundet i frostpakker pakket i sendingen.

Toldstyrelsen beretter onsdag om hændelsen i en pressemeddelelse.

En række paller med frostvarer blev udtaget til kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. Ifølge toldpapirerne var der tale om en helt almindelig sending frysegods, men ved nærmere kontrol viste det sig, at der var millioner af kroner gemt blandt varerne.

Styrelsens kontroldirektør, Michael Lund, roser tolderne og kalder det et "imponerende stykke kontrolarbejde".

- De mange millioner kroner lå godt skjult i frostpakkerne. I det yderste lag af pakkerne var der intet at finde, men efter en grundigere gennemgang med skanning og pengehunde, fandt tolderne de mange kontanter, hvorefter politiet blev underrettet, siger han i pressemeddelelsen fra styrelsen.

Styrelsen skriver ikke noget om, hvor pengene skulle være kommet fra, men oplyser at sagen er givet videre til Grønlands Politi.

De knap otte millioner kroner er et stort beløb for Toldstyrelsen, som blandt andet kontrollerer de varer, der kommer ind over de danske grænser.

Faktisk svarer beløbet til mere end en tredjedel af det samlede beløb, som styrelsen tilbageholdt i hele 2019 og 2020, hvor det samlede beløb nåede op på 22 millioner kroner.

Dengang fik blandt andet en rejsende en bøde på 2,3 millioner kroner for ikke at have overholdt reglerne, da vedkommende blev snuppet i Københavns Lufthavn med intet mindre end 9,4 millioner kroner i forskellige valuta på lommen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094