23948sdkhjf

Stor containerbrand i skib ud for British Columbia

To ankerhåndteringsfartøjer fra Mærsk har siden i lørdags assisteret nedkølingen af containerskib, hvor mindst 10 containere er i brand

En containerbrand ombord på det israelsk-opererede containerskib ’ZIM Kingston’ i farvandet ud for canadiske Victoria, British Columbia kom gennem eftermiddagen i går under delvis kontrol. 

Det oplyser den canadiske kystvagt ifølge mediet GCaptain.

Situationen ombord på ’ZIM Kingston’ følges nøje af tre tilstedeværende ankerhåndteringsskibe, heriblandt de to Mærsk-skibe ’’Mærsk Tender’ og ’Mærsk Trader’. I går eftermiddags lød vejrmeldingen for området på vind af stormstyrke. 

16 evakueret

Fem besætningsmedlemmer fra containerskibet er blevet ombord efter 16 blev evakueret fra skibet lørdag. Der er ingen meldinger om personskader. Billeder fra steder viser, at branden er begrænset til containere i den fjerde forreste container-bay.

Branden startede lørdag, hvor skibet lå for anker. Ifølge canadiske kystvagt var det store oceandønninger, der på et tidspunkt fik ’ZIM Kingston’ til at krænge 35 grader, hvilket forårsagede, at omkring 40 containere røg over bord.

Det var angiveligt i den forbindelse, at der opstod en brand i to af de tilbageværende containere i bay’en. I timer efter bredte branden sig, så den på et tidspunkt indbefattede mindst 10 containere.

Køler skroget

De tilstedeværende har siden i lørdags anvendt deres vandkanoner til at køle containerskibets skrog, mens man ifølge canadiske kystvagt har været tilbageholdende med at sprøjte direkte på de brændende containere, da dette kan være problematisk grundet den kemiske sammensætning i godset i de pågældende containere.

Afhængig af vejret ventes der i løbet af i dag sendt et hold brandfolk ombord på skibet for en mere målrettet indsats.  

Den Malta-flagede ’ZIM Kingston’ var undervejs fra Busan i Sydkorea til Victoria, B.C., da branden opstod, men skibet ventede på at kunne komme i havn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188