23948sdkhjf

Under tidspres: Grundstødt skib ud for Bornholm skal helst trækkes fri i dag

Det hollandske fragtskib ’Beaumaiden’ sidder stadig fast ud for Sorthat ikke langt fra Rønne.

Skibet skal dog helst hives fri i dag, idet et større blæsevejr har meldt sin ankomst senere på eftermiddagen, hvilket vil besværliggøre bjærgningen yderligere.

Derfor er den polske slæbebåd ’Fairplay’ ankommet til farvandet ud for Bornholm, og den har fået til opgave at trække fragtskibet fri.

Arbejdet med at trække fragtskibet fri fra grunden kan begynde, efter at Søfartsstyrelsen i går aftes godkendte den bjærgningsplan, som den hollandske ejer har brugt de sidste par døgn på at udarbejde.

Det skriver TV2 Bornholm, der desuden beretter om, at bjærgningsarbejdet overvåges tæt af Søværnet, som er til stede med en RIB-båd ligesom miljøskibet ’Gunnar Seidenfaden’ har meldt sin ankomst i tilfælde af udslip.

Lokalmediet skriver ydermere, at bjærgningen af fragtskibet er blevet noget af et tilløbsstykke for de lokale, idet en hel del nysgerrige bornholmere er mødt op fra morgenstunden ved Sorthat for at holde øje med skibet fra land.

Fragtskibet, som gik på grund natten mellem søndag og mandag, er siden grundstødningen blevet undersøgt nøje for at sikre, at der ikke er sket skade på skroget, så dets last med kunstgødning kunne sive ud i havet.

Når skibet efter planen er slæbt fri senere i dag, skal det fragtes til Rønne Havn, hvor dykkere skal undersøge skibets skrog nærmere en ekstra gang for helt at sikre sig, at det ikke har lidt skade.

Det hollandske fragtskib, der har en størrelse på 3800 DWT, var på vej fra Antwerpen i Belgien til Tallinn i Estland, da det stødte på grund ca. 300 meter fra den bornholmske vestkyst.

Heldigvis kom ingen besætningsmedlemmer til skade ved grundstødningen.

Hvorfor skibet stødte på grund står endnu uklart, men politiet har tidligere meddelet, at de har en mistanke om, at mindst en af besætningsmedlemmerne var påvirket af alkohol, og at det kan være årsag til den yderst mærkværdige grundstødning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08