23948sdkhjf

Hemmelig logistikvirksomhed bygger lager på 23 hektar jord

I løbet af 2022 vil bilisterne på den fynske motorvej E20 kunne se nye erhvervs-bygninger skyde i vejret ved afkørsel 55 Aarup, hvor Assens Kommune nu sætter gang i planlægningen af et nyt stort erhvervsområde på 46 hektarer. 

Allerede nu har den østjyske entreprenør Base Erhverv sat sig på mere end halvdelen af området på vegne af en unavngiven lager- og logistikvirksomhed. 

Virksomheden, hvis navn ikke oplyses af Assens Kommune, har gennem Base Erhverv købt 23,6 ha jord, hvor de opfører deres lager og administration.

Samtidig køber Assens Kommune 22,5 ha jord, som støder op til virksomhedens areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært. 

– Den store købsaftale betyder, at vi får cirka 250 arbejdspladser inden for kommunegrænsen, siger borgmester Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse fra Assens Kommune. 

- Central beliggenhed

Assens Kommune betegner selv den unavngivne logistikvirksomhed som "stor", men vil altså på nuværende tidspunkt ikke fortælle mere, men håber, at virksomheden på sigt kan tiltrække flere virksomheder.

- Assens Kommune har en meget attraktiv, central beliggenhed i Danmark. Logistikken samt nærheden til motorvejen giver optimale forhold for virksomheder, der betjener det danske, men også det europæiske marked, og det har været meget vigtigt for denne virksomhed.

- Det er helt fantastisk, at så stor en virksomhed har set de fordele, der er, ved at placere deres virksomhed i Assens Kommune på en så central placering på Fyn. Når en så stor virksomhed slår sig ned i et område, så er det med til at få andre til at kigge samme vej. Med Assens Kommunes køb af jord, gør vi samtidig plads til, at flere virksomheder kan skabe arbejdspladser, udvikling og vækst i området ved siden af,” siger Søren Steen Andersen.

Inden gravemaskinerne kan gå i gang med at klargøre området til de kommende virksomheder, skal der udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området. Derfor forventes maskinerne at kunne gå i jorden i løbet af 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093