23948sdkhjf

Amazon sendte containere som stykgods på fragtskib

I iveren for at få varer fragtet ud af Kina i containere har Amazon hyret plads til på et fragtskib, der ellers ikke er beregnet til at sejle med containere, men med stykgods.

Amazon læssede en række af sine egne 53-fods containere på bulkcarrieren ’Star Lygra’, der drives af G2 Ocean.

Det skriver TradeWinds.

”Den igangværende mangel på kapacitet og fortsatte skyhøje containerfragtpriser fortsætter med at få afsendere til at se på alternative muligheder for at flytte gods over havene,” rapporterede Alphaliner ifølge mediet.

En direktør G2 Ocean har bekræftet, at 213 nybyggede containere på 53 fod blev sikkert losset fra ’Star Lygra’ i Port Houston i Texas den 6. oktober, men siger samtidig, at det var en engangsforeteelse.

Amazons træk følger i lige linje den amerikanske kæde Walmart, der tidligere på året sendte egne 53 fods containere afsted med bulkskibe fra rederiet Saga Welco.

Også Coca-Cola har i oktober måttet ty til stykgodsskibe med varer, der ellers skulle være sendt med containerskibe. Her var tørstof, som bruges til at fremstille læskedrikken rundt om i verden, pakket i store sække, der kunne læsset på et fragtskib, Coca-Cola selv havde chartret. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156