23948sdkhjf

Mærsk efterforsker sag om formodet voldtægt på containerskib - fem skibsofficerer suspenderet

En uhyggelig sag om formodet voldtægt om bord på et USA-flaget containerskib har chokeret den nordamerikanske offentlighed og fået A.P. Møller-Mærsk til at åbne en efterforskning sagen samt at afdække årsagen til, at rederiets egen indberetningsfunktion for hændelser til søs ikke har opfanget sagen. 

En anonym indberetter rapporterede til et whistleblower-website, at hun som 19-årig blev voldtaget af et besætningsmedlem om bord på et USA-flaget Mærsk-skib af en person, der gjorde tjenste som maskinmester på skibet. Kvinden beretter, at hun aldrig rapporterede voldtægten til skibets kaptajn al den stund, at hun frygtede for konsekvenserne, da hun havde opfattelse af, at gerningsmand og kaptajn stod på venskabelig fod med hinanden. 

Kvinden var under uddannelse som navigatør, og hun gjorde som en del af uddannelsen tjeneste på Mærsk-skibet.

I løbet af de seneste dage har A.P. Møller-Mærsk formået at identificere det pågældende skib og dets besætning, og har tilmed identificeret den maskinmester, som kvinden udpeger som gerningsmanden.

Dette har medført, at dem skibsofficerer, som gjorde tjeneste på skibet, er blevet suspenderet, mens sagen bliver undersøgt. 

Samtidig samarbejder Mærsk med USA's Maritime Administration samt andre interessenter på søfartsområdet i USA for at adressere problemstillingen.    

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079