23948sdkhjf

eActros går nu i serieproduktion

Vi var mange, der havde håbet – og forventet - at se Mercedes-Benz’ nyeste elektriske lastbil e-Actros på Transport 2021 i Herning i sidste måned – ikke i en fuldt færdig udgave, men i en forproduktion-version, som der findes nogle stykker af i Tyskland. Den kom desværre ikke til Danmark.

Nu kan Mercedes-Benz – eller Daimler Truck, som lastbildivisionen hedder – meddele, at eActros er gået i serieproduktion. Det første eksemplar rullede ud fra fabrikken i Wörth i sidste uge.

Fabrikkens produktionslinje, hvor eActros samles, blev officielt åbnet af to kvinder – transportminister Daniela Schmitt fra delstaten Rheinland-Pfalz og Karin Rådström, direktør i Daimler Truck med ansvar for Mercedes-Benz lastbiler.

På fabrikken samles eActros på det eksisterende samlebånd sammen med de øvrige Actros-lastbiler; men når batteri og de elektriske dele skal monteres, bliver køretøjet ført over i en anden bygning, som kaldes ”Future Truck Center” – altså fremtidens lastbil center.

Her vil ”elektrificeringen” af ​​køretøjet finde sted. Det handler blandt andet om at samle højspændingsbatterierne og de andre  højspændingskomponenter, herunder opladningsenheden. Når alle komponenterne er samlet, sættes hele systemet i drift på Future Truck Center – og lastbilen er derefter klar til at køre til efterbehandling og den afsluttende inspektion.

Det er kun de letteste udgaver af eActros, som går i serieproduktion nu. De tungeste modeller, som blandt andet bruges til eksportkørsel, komme først på samlebåndet i 2024.

Til gengæld vil Daimler Truck begynde serieproduktion af eEconic til næste år.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08