23948sdkhjf

Transportcenter i problemer: - Der er ikke mange at vælge imellem

4000 ansatte fordelt på 200 virksomheder og dagligt besøg af halvdelen af de 6000 lastbiler, der krydser grænsen. 

Det er hverdagen for Padborg Transportcenter ifølge TV2Syd.

Men udfordringerne lurer også for det unge transportcenter, der blev åbnet i 2005.

For transportcentret og de tilknyttede virksomheder har svært ved at finde arbejdskraft - vel at mærke den rigtige, kvalificerede arbejdskraft - på tværs af brancherne.

Også i Padborg rummer problematikken en udfordring i de ansatte alder, siger transportcentrets direktør, Jesper Schimann Hansen, der ønsker at få nye ansatte ind nu, inden de ældre medarbejdere er væk - med alt deres viden - om fem-ti år. 

Udfordringen i Padborg er ifølge direktøren én, som kan være svær at ændre på: Placeringen. For mange af de unge søger mod de større byer og de nærliggende transportcentre, som eksempelvis Taulov, Vejle og Aarhus.

- Det vigtigste er, at der kommer erhvervselever til Padborg, for de finder først stillingen og skal så derefter gå på skole. Der er unge, som søger, men der er ikke mange at vælge imellem, og vi ser, at årgangene bliver mindre og mindre. Vi rekrutterer snævert og vil gerne længere ud i landet og sige: "Kom til Padborg, der er gang i den her", siger Jesper Schimann Hansen til TV2Syd.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078